Ştiri agricole

ZIUA CONFRUNTĂRILOR ÎN LAPAR! Ce replică are CORNEL STROESCU la acuzațiile aduse de PREȘEDINTELE LAURENȚIU BACIU!

Ziua confruntărilor în Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România – LAPAR. După ce de două săptămâni organizația fierbe, liderii s-au întrunit astăzi la București pentru a tranșa scandalurile pornite de la o serie de acuzații xenofobe lansate pe Facebook împotriva președintelui altei organizații, mai exact a liderului Asociației Producătorilor de Porumb din România – APPR.

După o postare xenofobă pe pagina de Facebook utilizată pentru comunicarea oficială a LAPAR, vicepreședintele Nicolae Sitaru i-a solicitat, în scris, președintelui Laurențiu Baciu să spună cine își asumă mesajul împotriva lui Arnaud Perrein, mesaj publicat la o zi după Congresul APPR Fermieri pentru Fermieri. În replică, președintele Asociației Producătorilor Agricoli din Ialomița, Nicolae Sitaru a primit o adresă semnată de liderul LAPAR care îl cheamă în fața Consiliului director pe motiv că nu se implică în acțiunile organizației și are o comunicare prea transparentă cu presa . O adresă similară a primit și președintele APA Mehedinți, Cornel Stroescu, acuzat că este prea libertin în declarațiile din spațiul public și, la fel, că nu se implică.

Consiliul Director s-a reunit astăzi, de la ora 11.00 pentru a dezbate atât scandalul, cât și alte chestiuni importante din activitatea LAPAR pe 2018.

Fermierul Cornel Stroescu a anunțat că va participa la întâlnirea de la București, având și un mesaj concret, un răspuns la acuzațiile ce i se aduc, spune el, pe nedrept, întrucât nu a făcut și nu a spus niciodată nimic care să denigreze LAPAR.

Stroescu spune că nu el, ci liderul LAPAR ar trebui să dea socoteală pentru modul în care intervine în spațiul public, în emisiuni în care jignește invitații, fermierul de la Mehedinți considerându-se o astfel de țintă. ”Mă simt nevoit ca în urma unei notificări (sau invitaţii) să expun punctul meu de vedere, vis-a-vis de cele invocate in adresa nr. 29/02.02.2018 şi care începe prin a sublinia că de cel puţin doi ani de zile, am atitudine defăimătoare şi impotriva LAPAR, pe la diverse televiziuni (AGRO TV, B1 TV, TVR). Oare?! Cu siguranţă se face apel la acea emisiune (20.05.2015, Agro TV, minutul 28) în care Laurenţiu Baciu, în calitate de preşedinte LAPAR, se dezlănţuia cu jigniri verbale şi defăimătoare faţă de un „membru LAPAR” sau chiar fermier, cum ar fi: „impostorule, du-te măi acasă și rezolvă-ţi problemele, pe noi nu ne interesează, nu ştii cu ce se mănâncă agricultura!” etc….sau în acest caz, în care Preşedintele LAPAR jigneşte public şi are un comportament defăimător nu se mai aplică statutul încălcarea lui și nu se spune nici cine are defapt atitudine neloială?”, este nemulțumit Cornel Stroescu.

În calitatea sa de președintel al APA Mehedinți, fermierul arată că și-a îndeplinit mereu responsabilitățile față de LAPAR.

În aceasta adresă „acuzele” enumerate, invocate sunt neclare! Ca şi preşedinte al APA MH am susţinut si am coordonat asociaţia, care este membră Lapar cu cotizaţii plătite (chiar dacă suma de 30.000 de lei, din punctul meu de vedere, personal, este mare și niciodată nu am primit nici justificare sau desfășurator detaliat al cheltuielilor), pentru că ne-am supus și am respectat decizia Adunării Generale, de a o plăti”, arată Stroescu.

Cât priveste prezenţa mea, în persoană, la şedinţele LAPAR, vă reamintesc de afirmaţia mea în urma comportamentului defăimător al preşedintelui LAPAR Laurenţiu Baciu, mai exact: cât timp Laurenţiu Baciu va fi preşedinte LAPAR, eu, personal, nu voi participa la şedinţele şi întâlnirile organizate de el. Am spus-o, o susţin şi o respect! Cu toate astea, colegii mei din asociație, au fost prezenţi, prin delegaţie la şedinţe. Asta pentru că asociaţia pe care o conduc este o echipă, în care comunicarea şi respectul sunt prezente şi aplicate, deoarece noi credem în democraţie si avem un stil democatic prin care respectăm dreptul de liberă exprimare sau opinie! Pentru acest drept şi înlăturarea unei dictaturi, știm cu toţii, s-au pierdut vieţi nevinovate … şi toate astea nu pentru a mai suporta setea de putere totalitară a unui asa zis „lider suprem” cum va autointitulaţi, deşi din punctul meu de vedere cele două cuvinte se resping şi nu pot convieţui decât intr-o umbra sau viziune de conducere cu caracter patologic!”, este mesajul lui Cornel Stroescu pentru președintele LAPAR, Laurențiu Baciu.

În nicio prezenţă publică de a mea ca şi preşedinte al APA MH prin care am calitate de membru LAPAR, nu am adus defăimare Ligii, însă în tot ceea ce am întreprins şi susţinut atât ca președinte, fermier sau simplu om am apărat şi am luptat pentru drepturile noastre ca şi fermieri sau poate chiar ca şi români, și, la îndemnul fermierilor din Mehedinți și a propriei conștiințe, am luat atitudine şi poziţie publică, atunci când ne arătaţi că nu vă pasă și practicaţi TĂCEREA faţă de problemele care ne ştergeau drepturi! Și cu riscul de a repeta într-un mod insistent, vă spun că nu aţi ridicat în nici un moment problema scăderii accizei la motorină, banii pentru calamităţi pe 2017, cei 17 milioane de euro banii pierduţi doar de România, bani ce trebuiau să ajungă la fermier. Și sunt atâtea probleme pe care le au fermierii și de care sunt întrebat chiar de ei: ”ce face conducerea LAPAR? Se plimbă pe la întâlniri în hoteluri scumpe cu multe stele și noi? Nouă ni se scade sau ni se ia și nimeni nu zice nimic! Dar cotizaţii plătim! Iar acum mă chemaţi să imi spuneţi că s-a încalcat statutul de către cine, de dumneavoastră domnule Baciu sau de noi?”, punctează Cornel Stroescu.

Citiți și:

O nouă scrisoare pune GAZ PE FOC ÎN LAPAR! Fermierul CORNEL STROESCU, amenințat cu EXCLUDEREA DIN ORGANIZAȚIE!

RĂZBOI PE FAȚĂ ÎN LAPAR! Nu mai este cale de ÎMPĂCARE ÎNTRE BACIU ȘI SITARU!

Fermierul NICOLAE SITARU îi cere explicații președintelui LAPAR, LAURENȚIU BACIU


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


3 comentarii

  1. Si la ce ingradire te referi? La faptul ca in 2018, in era tehnologiei si a comunicatiilor e mai bine sa ii spui si apicultorului cu ce ai stropit ca sa nu ii moara albinele?
    Sau faptul ca a propus plafonerea, nu eliminarea subventiilor pentru FERMIERII MARI.. adica si pentru el… in favoarea celor care au o putere financiara mai mica.

  2. asta e xenofobie. vreti sa fugariti din tara strainii cu idei bune straini cu potential financiar care au creeat concurenta au ridicat preturile la terenuri au creeat locuri de munca in mediile rurale acolo unde fermierii romani au facut genocid. imi doresc ca agricultura sa ajunga pe mana strainilor.

  3. Cand ii spui unui francez sa-si vada de p…arisul lui si sa dea ordine la el in curte inseamna ca esti xenofob ? Atunci si eu sunt xenofob : Arnaud , mergi te rog la tine in tara si spune ideile astea intro asociatie de fermieri francezi . Te asigur ca vei fi linsat nu doar invitat sa-ti vezi de p….arisul tau . Contaranii tai sunt mult mai rai decat fermierii romani atunci cand se vrea ingradirea activitatii cu care pun mancare pe masa faniliei. Exact in acest moment au loc in Franta manifestari cu autostrazi blocate de catre fermieri .
    Draga Arnaud , sunt xenofob ?

Scrie un comentariu