Ştiri agricole

RĂSTURNARE DE SITUAŢIE! FERMIER CUNOSCUT despre FUNCȚIONARA APIA care S-A SINUCIS!

Reacţie după tragedia care a marcat funcţionarii agenţiei de plăţi. Sinuciderea Marianei Aurora Gobeaja care a demisionat de la APIA în urmă cu câteva zile a tulburat pe toată lumea, iar cauzele care au condus la gestul său disperat devin tot mai confuze.

„Complexul de creştere a porcilor” SRL, firma deţinută de afaceristul Gheorghe Caruz, a transmis un drept la replică publicaţiei locale care a scris un articol legat de sinuciderea Marianei Aurora Gobeaja, o fostă angajată a Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, care şi-ar fi pus capăt zilelor din cauza unui proces civil în care era implicată şi în care societatea lui afaceristului brăilean cerea despăgubiri de aproape 1,5 milioane de euro. 

Redăm şi noi dreptul la replică în totalitate:

„Informăm opinia publică că regretăm nespus de mult dispariţia d-nei Aurora Gobeaja, dar opinia publică trebuie să cunoască că nu din cauza procesului cu societatea noastră a fost determinată să-şi curme viaţa ci din alte motive necunoscute de noi. Noi am renunţat la chemarea în judecată împotriva celor trei salariate de la APIA Brăila, inclusiv a răposatei, înca din data de 11.10.2017 ca urmare a faptului că am aflat că abuzul făcut asupra societăţii noastre s-a datorat unor dispoziţii verbale venite de la Bucureşti.

Toate cele trei salariate de la APIA au cunoscut acest lucru deoarece au fost informate şi verbal şi în scris cu adresă la APIA Brăila, ca dovadă că începând cu acea data nu s-au mai prezentat la proces niciuna dintre ele.”

Pe portalul instanţelor de judecată însă la dosarul aflat la recurs, pe masa judecătorilor Curţii de Apel Galaţi, Daniela Militaru, Mihaela Olteanu şi Mariana Aurora Gobeaja apar având calitatea de „pârât”.

Reamintim că Mariana Aurora Gobeaja a decis să își pună capăt zilelor la vârsta de 57 de ani, la numai câteva zile după ce și-a dat demisia de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), unde a fost consilier superior pe probleme de zootehnie.

Vestea că Mariana nu mai e a căzut ca un trăznet pe funcționarii APIA care o cunoșteau. Cei care au lucrat cu ea spun că un proces civil în care era implicată ar fi dărâmat-o din punct de vedere psihic. Un fost coleg de la APIA a povestit pentru presa locală, sub protecția anonimatului, că fosta salariată APIA a devenit un cu totul alt om din momentul în care firma afaceristului Gheorghe Caruz ar fi dat-o în judecată, într-o speță în care se cer despăgubiri de aproape 1,5 milioane de euro. Nu doar Mariana Aurora Gobeaja este acuzată de fermierul Caruz, ci și Daniela Militaru – șefa APIA și încă un funcționar, Mihaela Olteanu.

Sursa: www.debraila.ro

Citiţi articolul aici:

TRAGEDIE LA APIA! Și-a dat demisia, APOI S-A SINUCIS de teama UNUI PROCES CU UN FERMIER CUNOSCUT!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


1 comentariu

  1. daca s-ar face o cercetare ziaristica asupra mortilor de la APIA s-ar constata ca foare multi au decedat din cauza stresului, a conditiilor foarte grele de munca din aceasta institutie, se lucreaza pentru fonduri europene iar gradul de absorbtie in aceasta institutie a fost de 98%, care institutie din romania a mai absorbit intr-un procent atat de mare bani europeni.
    Domnilor care aveti putere de decizie, aveti grija de functionarii din aceasta institutie, am auzit ca fluturasul de salariu pe ianuarie arata un salariu MICSORAT, DE CE?

Scrie un comentariu