Ştiri agricole

PRIMA DECLARAȚIE a fermierului NICOLAE SITARU după ce S-A RETRAS DIN FUNCŢIA DE VICEPREŞEDINTE AL LAPAR

Decizie! Fermierul Nicolae Sitaru a luat hotărârea de a demisiona din echipa de conducere a Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), unde ocupa poziția de vicepreședinte. Administratorul fermeri Elsit, exploatația unde anual, se organizează și Ziua Porumbului, rămâne membru al organizației naționale prin calitatea sa de președinte al Asociaţiei Producătorilor Agricoli de Cereale şi Plante Tehnice Ialomiţa.

Consiliul Director al LAPAR s-a reunit astăzi, joi – 8 februarie, de la ora 11.00 pentru a dezbate atât scandalul din ultima vremea din interiorul Ligii, cât și alte chestiuni importante din activitatea organizației pe 2018.

Cu cărţile pe masă! Aşa au discutat astăzi fermierii din LAPAR care fac parte din Consiliul Director. Vizaţi au fost în special doi fermieri, Nicolae Sitaru, agricultorul până astăzi era practic număr doi în LAPAR prin funcţia de vicepreşedinte, şi Cornel Stroescu, preşedintele Asociaţiei Producătorilor Agricoli (APA) Mehedinţi şi membru al Ligii. Dacă primul a decis să mai dea o şansă Ligii, al doilea a decis să ia atitudine şi să părăsească LAPAR.

Nicolae Sitaru a declarat în exclusivitate pentru Agrointeligenţa-www.agrointel.ro că a căzut la pace cu preşedintele Ligii, Laurenţiu Baciu, ”de dragul organizaţiei pe care o conduce” dar că s-a retras din funcţia de vicepreşedinte rămânând membru de drept ca preşedinte al Asociaţiei Producătorilor Agricoli de Cereale şi Plante Tehnice Ialomiţa.

”Şedinţa a fost în regulă. Am căzut la pace şi pentru binele organizaţiei am decis să mergem la departe dar să mă retag din funcţia de vicepreşedinte. A fost şi o demisie personală a domnului Stroescu dar dânsul rămâne preşedinte la organizaţia pe care o conduce în Mehedinţi. Trebuia să găsim o soluţie pentru că este necesar să rămânem uniţi. Oricum au fost în ultimele săptămâni nişte schimburi de replici din care sper să învăţăm toţi. Şi trebuia să existe un sacrificiu şi e corect aşa. Dacă învăţăm toţi să vorbim ce trebuie şi când trebuie nu ar trebui să ne mai trezim pe viitor în această situaţie care nu a mai existat până acum în LAPAR. Sper să fie învăţătură de minte pentru toţi. Nu a fost un vot, ci o discuţie care a durat foarte mult în care s-au întors pe toate feţele lucrurile bune şi cele rele şi, repet, am găsit o soluţie care să fie în interesul unităţii LAPAR”, a declarat fermierul Nicolae Sitaru pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro.

Citiţi şi:

EXCLUSIV! Fermierul CORNEL STROESCU A DEMISIONAT din LAPAR!

O nouă scrisoare pune GAZ PE FOC ÎN LAPAR! Fermierul CORNEL STROESCU, amenințat cu EXCLUDEREA DIN ORGANIZAȚIE!

RĂZBOI PE FAȚĂ ÎN LAPAR! Nu mai este cale de ÎMPĂCARE ÎNTRE BACIU ȘI SITARU!

Fermierul NICOLAE SITARU îi cere explicații președintelui LAPAR, LAURENȚIU BACIU


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu