Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2018

EXCLUSIV! Directorul APIA, Adrian Pintea: ”Am început PLĂȚILE PENTRU FERMIERII LA TELEDETECȚIE”

Calendar plati APIA 2018
Activitățile APIA în octombrie

Subvenții plătite fermierilor! Directorul general al APIA, Adrian Pintea, a anunțat în exclusivitate pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro, care sunt cele mai noi sume autorizate plata finală din subvențiile pentru Campania 2018! 


Agrointeligența-wwwgrointel.ro a cerut situația plăților la zi a subvențiilor pentru fermieri. Directorul general al Agenţiei de Plăţi și Intervenţie pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, a anunțat în exclusivitate pentru Agrointeligența-wwwgrointel.ro care sunt plățile la zi efectuate pentru fermieri.

Fermierii la control prin teledetecție au fost deblocați

Sigur că efectuăm zilnic plăți pentru toate schemele pentru care am anunțat cuantumurile. Inclusiv fermierii care s-au aflat la teledetecție au fost deblocați. Spre exemplu, astăzi 9 februarie am autorizat pentru plata finală 12.473 de fermieri cu suma de 16,56 milioane de euro. Ieri, joi 8 februarie am plătit subvențiile pentru 28.719 de fermieri  cu suma de 32,66 milioane de euro. Și exemplele pot continua”, a arătat directorul agenției de plăți.

Potrivit acestuia, plata finală a fost făcută deja pentru 740.339 de fermieri unici iar suma virată în conturi este de 986,37 milioane de euro.

Pentru Campania 2017 APIA a reușit să plătească în total, adunat avans și plata finală, 1,946 miliarde de euro dintre care FEGA adică plăți directe: 1,375 miliarde de euro, FEADR adică plăți compensatorii : 292,56 milioane de euro și Bugetul Național adică Ajutoarele Naționale Tranzitorii: 278,09 milioane de euro.

Plăţile finanţate din FEGA se efectuează la cursul de schimb de valutar stabilit de Banca Centrală Europeană de 4,5993 lei pentru un euro, iar plăţile finanţate din FEADR la cursul de schimb valutar de 4,5390 lei pentru un euro.

Reamintim că, în conformitate cu art.75, alin. 1 din Regulamentul (UE) nr. 1306/ 2013 al Parlamentului European şi al Consiliului din 17 decembrie 2013 privind finanţarea, gestionarea şi monitorizarea politicii agricole comune şi de abrogare a Regulamentelor (CEE) nr. 352/78, (CE) nr. 165/94, (CE) nr. 2799/98, (CE) nr. 814/2000, (CE) nr. 1290 /2005 şi (CE) nr. 485/2008 ale Consiliului, plăţile din cadrul schemelor de sprijin se fac în perioada 1 decembrie – 30 iunie a anului calendaristic următor.

Citiți și cuantumurile pentru schemele plătite de APIA:

LISTA CU VALOAREA TUTUROR SUBVENȚIILOR PLĂTITE DE APIA!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


6 comentarii

  1. Am sunat la Apia İasi si nu se stie inca nimic de plata subventiilor la cei de la control teledetectie,daca nici ei nu stiu nimic atunci treaba e clara….numai minciuni ca fermierii au intrat la plata…ne mai mintiti mult,avem nevoie de bani nu de minciuni,,,,domnule ministru cui iati dat banii la timp toata lumea se plinge de lipsa subventiilor….

  2. Nu am incasat subventia aferenta anului agricol 2017 pe motiv ca nu sa facut importul de date urmare a controlului prin teledetectie , aceasta a fost raspunsul Apia.Acum am inteles ca sa finalizat transferul de date , asteptam subventia ca sa putem continua lucrarile agricole , speram ca nu se mai invoca si alte motive in vederea intarzieri la plata subventiilor , in caz contrar situatia firmei pe care conduc devine tot mai dificila ! Multumesc!

  3. Până la urmă ne mai dați banii sau nu ni-i mai dați? să știm o treabă. Eu cu ce bani credeți că am cultivat pământul astă toamnă? Cu nimic. Am pierdut semănatul de toamnă. Javrelor!!!!!!!!!!Mi-e scârbă. Și voi vă lăudați că ați dat sume fabuloase de bani. Unde sunt nemernicilor? I-ați luat voi și ai voștri. Halal țară!!!! Vă place să vă înjure lumea? De fapt câinii latră, ursul merge, ăștia sunteți voi pungașilor! băgați capul între umeri și vă faceți că plouă.

  4. La control 3 ani consecutiv, din Dolj. O aberatie de sistem. Si inca nu am primit nici un ban. Nu e normal ca unii sa primeasca inainte si altii foarte tarziu. Pt ca e DISCRIMINARE ECONOMICA. Adica cel care primeste la timp isi va permite sa cumpere un teren aflat la vanzare si eu voi pierde acesta ocazie, din cauza unei politici de mizerie a acestei tari, doar un exemplu. In Germania, toti fermierii primesc subventia in aceeasi zi, dupa ce se vor fi finalizat controlale. Ca asa e corect economic.

  5. aceleasi minciuni ,aceiasi demagogie! la control am fost in ultimi patru ani,consecutiv,bani la urma urmei…..oare nu trebuie sa lucram si noi,de ce atata discriminare,ce calculator ma alege asa… apolitic?Dati lista nominala cu efectoarea platiilor,nu situatii centralizate seci petru statisticieni! De ce desteptul ala de sistem nu da acces la stadiul cererii,neconformitati si plati efectuate?

  6. Dati exemple pe județe cîte dosare întra la plata pe zi ca la APIA botosani am fost de 5 ori nici nu am gasit functionari la care am depus dosaru bate vintu in institutie

Scrie un comentariu