Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2018

PROCENTUL de fermieri care N-AU PRIMIT ÎNCĂ SUBVENȚIILE! Declarațiile MINISTRULUI PETRE DAEA despre BANII DE LA APIA!

Ministrul agriculturii Petre Daea, declarații de ultimă oră despre plata subvențiilor către fermieri. Agricultorii și crescătorii de animale așteaptă achitarea, finalizarea plăților de la APIA, sume ce li se cuvin pentru campania APIA de anul trecut. Pentru toți producătorii agricoli, șeful de la Agricultură a dat asigurări că, în continuare, subvențiile reprezintă prioritatea numărul unu al Guvernului.

Prezent în platoul televiziunii România TV, Petre Daea a subliniat că are mereu la el datele cu sumele ce se achită fermierilor, situația pe județe cu baniia chitați și procentele aferente.

Oamenii așteaptă banii și, din fericire, am reușit în acest an, cum de altminteri și anul trecut, dar anul acesta este pentru prima dată când am putut să dăm să dăm subvențiile, plata regulară (…) Practic, am început să dăm lichidarea de la 1 decembrie. Noi am reușit în 2017 să facem o organizare cum se cuvine din punct de vedere metodologic, din punct de vedere al armonizării instrumentelor de lucru printr-o angajare formidabilă a echipajului uman, vorbind atât în Ministerul Agriculturii, cât și în instituția centrală”, a spus ministrul agriculturii la RTV.

Drept urmare a acestei organizări, am început să dăm subvenția ca avans pe data de 16 octombrie. Am terminat pe 30 noiembrie avansul și am dat undeva aproape de un miliard de euro. Iar de la 1 decembrie am început să dăm și plata regulară oentru prima dată în România.am dat anul trecut pentru anul de cerere 2017, am, dat subvențiile la zootehnie, ovine și taurine, ușurând activitatea în timpul iernii. (…) Până la această dată în România – am situația pe județe, procentele, sumele trimise spre județe, au plecat din bugetul național 2 miliarde de euro spre fermieri, iar de la Uniunea Europeană, am reușit – așa cum spunea și doamna prim-ministru, un miliard 79 de milioane, iată cum ne facem datoria față de cele lansate în campania electorală de Liviu Dragnea care spune că obiectivul numărul este de a acorda la timp subvențiile pentru ca lucrările să se execute la timp”, a spus ministrul Daea.

Referitor la procentul în care au fost achitate subvențiile fermierilor, șeful de la Agricultură a arătat că la acest moment au mai rămas neplătiți numai 18% din producătorii agricoli. Toți agricultorii și crescătorii urmează să își primească banii.

Da, în România mai sunt fermieri care trebuie să primească subvenția, intră în categoria de încă 20%…pentru că 18% mai sunt până la 100% de a primi. De altfel, termenul de primire al subvențiilor este un termen european până la 30 iunie, dar noi ne-am propus și respectăm ca până la 31 martie să dăm subvențiile. Nu putem să le dăm la toți deodată. Sunt peste 855.000 de beneficiari”, a vorbit ministrul Petre Daea despre finalizarea plăților de la APIA pentru campania 2017.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


15 comentarii

 1. da poate a spus bine sa platit 80% din suventia hotilor ca fermieri pe care ii stiu cel putin 129 la numar nu am primit mici unu nimic dupa cum spun ei ca am fost in teledetectie ma intreb oare pe teritoriul ro citi am intrat in programul de teledetectie poate 80% deci 80% din cei intrati in program nu au primit din cei ramasi adica 20% au luat in proportie de 80% sau poate ma insel ma poate lamuri cineva

 2. Se dau bani …….dar intreb si eu ….cand se dau banii la pamint ?
  Unii spun ca se dau cu teledictia alti cu cumulativu ori cu pilon unu alti nu ca se dau cu pilon doi……totusi cand se dau bani la pamant agricol ?

  1. Bine , sa spunem ca nu functioneaza programul si ca pana la urma se va rezolva . Dar s-a votat bugetul si inca nu s-au platit cei 50 % restanti la motorina pe trimestrul al treilea . Pentru asta ce scuza mai au ?????
   Listele sunt facute deja de cand s-a platit prima parte .
   Stimata Redactie , va rugam sa puneti o intrebare pentru noi la MADR .
   Ce scuze mai au acum ???? Ca asta nu tine de Siveco si ne face sa credem ca vor sa ne duca pe toti la faliment .

 3. Pur si simplu își bat joc de noi! In Timis 1 leu nu a intrat în vreun cont pt animale.dar noi fiind obișnuiți cu această situație,ei profită. Nu le pasă lor ca avem noi de platit imputuri ,că dăm faliment,că suntem disperați.

 4. bani din subventie trebuie sa primeasca doar cei care produc inmagazineaza proceseaza si valorifica. restul ciocoilor care au distrus cap ias sma de se lauda ca lucreaza ei singuri sute de ha trebuie eluminati de la plata subventiilor. cum poti numi un ciocoi din asta fermier care el este instalat in acte ca tanar fermier are doar cultura vegetala vinde tot din camp cu tir se plange ca agricultura nu este rentabila si primeste subventii la fel cu unul care este de buna credinta are vegetal cu zootehnie cu o mica linie de productie cu un magazin de desfacere. trebuie sa primeasca subventii cei care

  1. Corect cei mari s-au îmbogățit pe spinarea oamenilor care au dat pămîntul la asociatie si le da500 kg la ha iar impzitul pe pămînt tot omul plăteste le-au rămas de la cap tractoare magazin astia ar trebui sa nu le mai dea subventie ca au miliarde in conturi rusine de le fie

 5. Domnul Ministru spune ca de la 1 Decembrie a inceput finalizarea plăților dar realitatea este alta…..sunt mulți fermieri ca nu au primit nici transa I dar finalizarea

Scrie un comentariu