Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2018

OBLIGATORIU! Ce trebuie să faceți ÎNAINTE DE A DEPUNE CEREREA LA APIA!

Agenţia de Plăţi și Intervenţie pentru Agricultură (APIA) are un mesaj important pentru toți fermierii. Producătorii agricoli care sunt interesați de subvenții primesc de la agenția de plăți o serie de sfaturi pentru depunerea în bune condiții a cererii unice pentru Campania 2018, care începe la 1 martie.

APIA a publicat pe site-ul propriu mai multe recomandări pentru fermieri care sunt incluse și pe afișul care va fi afișat de primării și centrele agenției de plăți spre informarea agricultorilor.

”Înainte de a veni la Centrul APIA, vă recomandăm să verificaţi în Registrul Agricol situaţia terenului pe care îl utilizaţi, la Primăria unde îl aveţi înregistrat. Nu uitați! Înainte de a semna, verificaţi încă o dată Cererea Unică de Plată sector vegetal şi zootehnic! Dacă aveți animale în exploatație, asigurați-vă că datele aferente acestora sunt actualizate în Registrul Național al Exploatațiilor (RNE) (medic veterinar concesionar / asociație / propriile evidențe,dacă sunteți utilizator SNIIA)”, se arată în mesajul APIA pentru productorii agricoli.

Ce alte sfaturi mai are agenția pe plăți pentru fermierii care cer subvenții:

-Depuneți Cererea Unică de Plată în perioada 1 Martie – 15 Mai 2018
-Mergețila APIA Centrul Judeţean / Local de care aparţineţi şi aflaţi:
● Condiţiile de acordare a plăţilor directe sector vegetal şi zootehnic, a ajutoarelor naţionale tranzitorii şi a plăţilor pentru măsurile compensatorii de dezvoltare rurală;
● Cum să completaţi corect Cererea Unică de Plată în anul 2018 şi cum să vă identificaţi corect terenul agricol cu IPA online;
● Noile măsuri derulate prin APIA: sprijin pentru crearea de suprafeţe împădurite, plăţi pentru silvomediu şi climă;
● Documentele necesare la depunerea cererii unice de plată;
● Normele de ecocondiţionalitate.

Reamintim că în Campania 2017, față de anul 2016 suprafața aferentă cererilor depuse de către beneficiari a fost mai mare cu 214.524,58 hectare.
Astfel, în anul 2016 au depus cereri 901.335 fermieri pentru 9.326.864, 87 hectare, iar în 2017, 884.397 fermieri au depus cereri pentru 9.541.389,45 hectare. Scăderea numărului de cereri depuse și creșterea suprafeței aferente demonstrează că exploatațiile s-au unit, asocierea fermierilor fiind din ce în ce mai necesară în vederea consolidării rolului acestora pe piață.

Precizăm că sprijinul financiar aferent Campaniei 2017 este finanțat din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Citiți și ce scheme de plată puteți accesa în acest an:

LISTA completă a SUBVENȚIILOR pe care FERMIERII LE POT SOLICITA LA APIA!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


2 comentarii

  1. Vax sfaturile lor!în registrul agricol,titlu de proprietate și la “verificarea” din avion nu s-a văzut jumate din terenuri,deci declaratii mincinoase,deci nu va mai dăm nimic nici pt cealaltă jumătate 😠😠😠

Scrie un comentariu