Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2018

Fermieri, DESCĂRCAȚI AICI INVITAȚIA pentru APIA!

Document util pentru toți fermierii! Invitația la APIA cu lista tuturor documentelor necesare pentru cererea unică pe 2018, precum și indicații prețioase pentru depunerea actelor pentru subvențiile din acest an – puse la dispoziția fermierilor, în formă integrală, de Agrointeligența – www.agrointel.ro.

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură va deschide campania de depunere a cererii unice din 1 martie. Documentele și cererea unică completată inițial în sistemul informatic al APIA trebuie înregistrate, la fel ca și anul trecut, până cel târziu pe 15 mai.

Depunerea actelor și a cererii unice se face pe bază de programaare, iar fermierii primesc invitații cu data și ora la care sunt așteptați de funcționarul APIA la centrul teritorial de care aparține exloatația agricolă.

Agrointeligența – www.agrointel.ro vă pune la dispoziție modelul de invitație pentru fermieri într-o formă completă, ușor de descărcat pe orice calculator, telefon mobil sau tabletă. În acest fel, aveți la îndemână acest instrument pentru a vă pregăti din timp documentele necesare pentru cererea unică din acest an.

DOCUMENT: MODEL INVITAȚIE APIA 2018

INVITAȚIA APIA – DESCĂRCAȚI VARIANTA WORD

INVITAȚIA APIA – DESCĂRCAȚI VARIANTA PDF

Citiți și:

OBLIGATORIU! Ce trebuie să faceți ÎNAINTE DE A DEPUNE CEREREA LA APIA!

SUBVENȚII APIA: Lista documentelor OBLIGATORII pentru cererea unică pe 2018


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


7 comentarii

 1. Ioane tu poti ajunge ministru al agriculturii cum esti de filozof sau cel putin consilier am ministului.Sti cum se spune ca la agricultura si la fotbal se pricepe toata lumea Ai sanse mari daca nu in ag. poate in fotbal Nu stiu ce te deranjeaza pe tine masinile .Cine te opreste sa-ti cumperi si tu.Cine te preste sa lucrezi in agricultura sa te scoli in fiecare dimineata la ora cinci si pina noaptea tirziu Sa nu ai simbete si dumineci libere ,sa nu ai nici o sarbatoare,sa lucrezi in arsita verii etc..si apoi sa mai comentezi cum de bine o duc agricultorii.

 2. @victor : asa cum vrei tu sa fie respectat fermierul asa vreau si eu ca fermierul sa respecte angajatii pe cei din mediul rural si pe proprietarii de teren . din cauza muncii la negru fermierii au fugarit tinerii din mediul rural peste hotare . acesti ciocoi care prin metode comuniste au luat terenurile oamenilor de la tara fara sa le dea un loc de munca si au facut un monopol care dicteaza cam tot in mediul rural inclusiv la cine ia subventia cat este arenda sau cine plateste impozitele la teren. sa iti dau un simplu exemplu cu care fermierii au condamnat pe cei ramasi in mediul rural la saracie crunta :
  – daca fermierul angaja cu forme legale un membru dintro familie la tara in timpul ce isi doreau si ei un copil unul din parinte putea sa benefecieze de indemnizatia de crestere a copilului pana la varsta de 2 ani iar dupa ajutor de somaj. sau in loc sa il foloseasca la negru ii facea forme legale cat lucra in campanie in timp de 24 de luni daca avea lucrat 12 luni legal putea sa benefecieze de acea indemnizatie sau daca se intorcea la munca legal benefecia de stimulentul de insertie pana la 3 ani. asta e unul din miile exemple prin care fermierii au saracit si distrus mediile rurale iar ei sau imbogatit de pe spatele bietilor oameni de la tara.

  1. Ioane , este greu de inteles respectul , nu eu vreau (desi si eu vreau) sa fie respectat fermierul , – fermierul este respectat de societate , si nu el obligat sa respecte,munca altora desi cred ca sigur o respecta.
   Ca fermierul respecta sau nu munca altora este tot problema societatii.
   Cind o sa ai 42 de ani de agricultura , si vei cutreiera macar 20 de meridiane ale lumii , te rog sa-mi povestesti de munca fermierului si respectul societatii pentru el.
   Pina atunci sa auzim de bine.

 3. Pentru toti cei care vad lucrurile ca Ion ,sa stie ca agricultura si munca de fermier este o treaba nobila si nu o poate face oricine, numai cei ce au chemare si sunt dedicati.
  Mai Ionilor , de ce nu va legati sa criticati politicienii si inalti functionari publici care din simbria de la stat au masini , vile , concedii , etc, ca marii magnati – Ford, Porsche,etc.si de la care nu aveti unt, gratar savuros , piine proaspata aburinda , vin , sucuri , etc.etc.etc.
  In USA pentru fermieri s-a fabricat o masina anume – RAM 300, care are pe capota coarne de vita si la spate sub masina testicule de taur, si care dupa persoanele cu handicap au cea mai mare prioritate in societatea americana .
  DE CE ? au asa mare respect ?, simplu – sunt cei care pun pe masa americanilor siguranta alimentara iar munca lor se stie ca este foarte grea si este respectata.
  Ion , o tot da cu vaucherele in loc de subventie.
  Da , cind a fost ministrul agriculturii Remes , s-au dat vauchere de 500 RON , dar ce se uita este ca aceste vauchere s-au dat peste subventie.
  Toti criticii o tot tin cu efectuarea controalelor mai strict .
  Controalele sunt chiar excedentare , dar majoritatea fermierilor sunt in regula dupa atitia ani de APIA .
  Recomand tuturor fermierilor sa mearga la APIA in ziua programata , iar daca au modificari la cerere o pot face modificari pina la 01.06.
  Tuturor fermierilor mult succes in acest an agricol.

 4. Fă-te și tu agricultor Ioane, cine te ține în loc, de comentarii toată lumea îi bună, dar de muncă puțini, lasă că parlamentari nu te fură, ei îți iau și pielea de pe tine, succes la toată lumea care muncește, Doamne Ajută și multă sănătate

 5. mergeti in aceasta perioada la apia sa vedeti cu ce masini vin fermierii sa depuna actele. zici ca sunt saloanele auto in curte la apia. asta spune multe. fermierii vin cu teancurile de acte si primesc tot felul de scheme de plata dar in teren realitatea e alta . trebuie controlati acesti bani in permanenta sa ajunga in agricultura. sau trebuie schimbati acesti bani in diferite forme de imputuri sau vauchere ptr utilaje. niste criterii foarte riguroase de acordare a subventiilor trebuie impuse. trebuie eliminati de la plata subventiilor cei ce nu au angajati sau ce ce au doar cultura mare si vand tot din camp cu tirul . cine nu produce inmagazineaza proceseaza valorifica nu are ce cauta la apia ptr subventie. fermierii trebuie neaparat sa se asocieze in unitati mai mari si sa valorifice productiile agricole in tara . noi exportam materie prima si importam produse finite de cele mai multe ori cu calitati indoielnice. se acorda subventii iar noi importam paine congelata cartofi carne etc de ce daca tot se acorda subventii sa se produca ceva sa aduca plus valoare economiei si sa fie locuri de munca.

  1. Domnule Ioan, sustin partial cele spuse de dvs!!! Ce treaba au masinile in istoria asta nu am idee, daca cineva munceste si isi cumpara o masina mai scumpa asta inseamna ca fura in viziunea dvs?! Sau daca esti fermier asta denota ca nu imi pot permite o masina scumpa? Cumva in mentalitatea dvs cuvantul fermier este asociat Taran?! Daca lucrezi pamantul si da-i de munca mai multor angajati de ce sa nu primesti subventie, cumva aveti impresia ca cei cu angajati au bani berechet de-si permit sa plateasca salarii si simpozite la stat?! Gresit, eu am crezut mereu si inca mai cred ca trebuiesc subventionate toate colturile de pamant productive din Romania, toti cei care muncesc trebuiesc ajutati, pe spatele acelor oameni se fabrica paine congelata sau nu!! Mult succes va doresc!

Scrie un comentariu