Creșterea animalelorŞtiri agricole

PREȚ PĂȘUNI 2018: 70% REDUCERE pentru FERMIERII CARE ÎNCHIRIAZĂ SUPRAFEȚELE DE LA PRIMĂRIE!

Pășuni pentru crescătorii de animale cu reducere a chiriei mai mult de jumătatea din valoarea acesteia. Administrația locală dintr-un județ din centrul țării a găsit o soluție inedită de a-i încuraja pe fermieri să țină pășunile curate și curățate: acordă o reducere substanţială din valoarea chiriei agricultorilor care îşi curăţă păşunile închiriate.

Administraţia locală din municipiul Lugoj a decis ca reducerea să intre în vigoare după ce solicitanţii prezintă dovezile necesare în acest sens. Păşunile scoase la licitaţie în Lugoj, Tapia şi Măguri se închiriază pe o perioadă de şapte ani. Potrivit www.radioresita.ro, din suprafaţa totală pusă la dispoziţie au fost adjudecate până în prezent aproape 343 hectare. Acolo unde a fost un singur candidat s-a făcut încredinţare directă la 450 de lei pe hectar, pe an, iar unde au fost mai mulţi licitaţia s-a organizat de la 450 de lei, cu un pas de 10 lei.

Municipalitatea acordă o reducere de 70% din valoarea stabilită a chiriei, din anul următor, pentru cei care pot dovedi că au curăţat păşunile ce necesită anumite lucrări de regenerare şi întreţinere. În prezent, primăria mai are libere 298 de hectare de păşune, pe teritoriul localităţilor aparţinătoare Tapia şi Măguri.

Agrointeligența-www.agrointel.ro a scris AICI despre sumele pe care le plătesc fermierii pentru închirierea pășunilor comunale în fiecare județ al țării!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu