Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

BANI ÎN PLUS LA HECTAR: Ce fermieri pot încasa STIMULENTE ANUALE între 119 și 449 de euro la hectar!

Noutăți pentru fermieri! Subvenții cuprinse între 119 și 449 euro la hectar pe anu sunt anunțate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) pentru o categorie importantă de producători agricoli. Este vorba despre agricultorii care produc ecologic sau sunt în perioada de reconversie, pentru care au fost operate mai multe modificări în 2018!

Ca element de noutate adus Măsurii 11 –Agricultura ecologică începând cu anul 2018, MADR a modificat modul de aplicare și sprijinul acordat în cadrul celor două variante ale Pachetului 6 – pajiști permanente, atât pentru perioada de conversie, cât și în perioada de menținere a practicilor de agricultură ecologică, după cum urmează:

– varianta 6.1 se adresează fermierilor care practică agricultura ecologică și nu au angajamente de agro-mediu și climă (M10), aplicându-se la nivel național în zonele cu pajiști permanente, cuantumul plăților fiind de:
• 143 euro/ha/an pentru perioada de conversie la agricultura ecologică;
• 129 euro /ha/an pentru perioada de menținere a practicilor specifice agriculturii ecologice;

– varianta 6.2 se adresează fermierilor care practică agricultura ecologică și care au și angajamente de agro-mediu și climă (M10), aplicându-se în zonele eligibile ale pachetelor aplicabile pe pajiști permanente (P1,P2, P3, P6, P9.2, P11.2), nivelul plăților fiind de:
• 39 euro /ha/an pentru perioada de conversie la agricultura ecologică;
• 73 euro /ha/an pentru perioada de menținere a practicilor specifice agriculturii ecologice.

Fermierii trebuie să respecte atât angajamentele pentru agro-mediu și climă cât și cele de agricultură ecologică.

Astfel, în funcție de combinația de pachete accesate, nivelul plăților cumulate poate fi cuprins între 119 – 449 euro/ha/an pentru perioada de conversie și între 153 – 483 euro/ha/an pentru perioada de menținere a practicilor de agricultură ecologică.

Iată schemele pentru care pot opta fermierii

Alocarea totală a acestei măsuri depășește 236 milioane de euro.

Cererile unice de plată se pot depune până la jumătatea lunii mai la Centrele Județene și Centrele Locale ale APIA. Informații detaliate privind accesarea măsurilor de mediu și climă şi regulile pentru derularea în bune condiţii a angajamentelor sunt disponibile pe site-urile MADR (www.madr.ro, www.pndr.ro, www.rndr.ro), APIA (www.apia.org.ro) și AFIR (www.afir.info), precum și la toate Centrele Locale și Centrele Județene APIA în format tipărit.

Agrointeligența-www.agrointel.ro a scris despre aceste măsuri imediat după ce APIA a publicat pe site-ul propriu detalii despre aceste noi scheme:

SUBVENȚII AGRICOLE 2018. Ce sume la hectar plătește APIA pentru MĂSURILE COMPENSATORII!

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!