Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

ȘEDINȚĂ-FULGER PENTRU SUBVENȚII! Ce a cerut MINISTRUL PETRE DAEA!

Ministrul agriculturii, Petre Daea, în ședință de lucru pentru subvenții! Pentru șeful de la agrcultură este deja o regulă de aur ca week-endul să nu fie liber ci perioadă favorabilă ca să îi cheme la raport pe șefii responsabili pentru plata banilor în agricultură, fie că vorbim despre subvenții sau fonduri europene achitate de Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR).

Astăzi, duminică – 11 martie, Daea, alături de șeful Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, de secretarul de stat Daniel Botănoiu și de directorul Agenției Naționale de Zootehnie, Lelior Iacob, a organizat o ședință de lucru cu directorii Direcțiilor pentru Agricultură Județene.

”Trebuie să știți și dumneavoatră foarte clar care sunt categoriile de fermieri care trebuie să primească banii de aici încolo. Astfel ca fermierii să știe cum să lucreze și la ce dată se așteaptă să primească acești bani”, s-a adresat Petre Daea celor prezenți dar și directorului APIA, Adrian Pintea, căruia i-a cerut să aducă precizări în plus.

Șeful agenției de plăți a arătat în completare că APIA a ajuns în prezent la 96,16 la sută ca procent de plată pentru fermieri.

”În momentul în care veți lua contact cu fermierii pentru a fi programați pentru depunerea cererilor în Campania 2018 cu siguranță vor fi întrebări referitoare la plata anului 2017 (subvenții rămase de achitat n.r). Vă pot spune că din totalul de 885.000 de fermieri până acum am făcut plata finală pentru 843. 311 de fermieri. Ca o sumă totală alocată de APIA, aici fiind inclus și avansul, avem 2,244 de miliarde euro. Un procent pentru numărul de fermieri plătiți pentru anul 2017 este de 96,16 procente”, a arătat Adrian Pintea.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!