Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2018

PERFORMANȚA APIA, recunoscută de AMBASADA GERMANIEI: ”PLĂȚILE AU FOST REALIZATE CU PROFESIONALISM”

Apreciere la nivel înalt! Reprezentanții Ambasadei Republicii Federale Germania în România au efectuat o vizită oficială în România și au ales Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) ca primă instituție unde să aibă întâlniri cu conducerea acesteia.  APIA a primit felicitări din partea oficialilor care au subliniat că au primit semnale pozitive din rândul fermierilor cu privire la faptul că plățile aferente schemelor și măsurilor derulate de agenția de plăți au fost realizate cu profesionalism și celeritate în Campania 2017.

Potrivit unui comunicat remis pentru Agrointeligența-www.agrointel.ro, în data de 14 martie 2018, Adrian Pintea, Director General al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, a primit la sediul APIA vizita unei delegații a Ambasadei Germaniei în România condusă de Swantje Kortemeyer, Șef al Secției Economice și Comerciale.

Întâlnirea a avut loc în contextul interesului manifestat de către reprezentanții ambasadei de a cunoaște mai în detaliu modalitatea de organizare și funcționare a Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, precum și activitățile derulate la nivelul acesteia.

Astfel Adrian Pintea a susținut o amplă prezentare a Agenției în ceea ce privește formele de sprijin gestionate de aceasta și finanțate din Fondul European de Garantare Agricolă – FEGA (plăți directe, măsuri de piață, măsuri de promovare a produselor agricole), Fondul European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală – FEADR (prin intermediul măsurilor delegate din PNDR 2014 – 2020) precum și din bugetul național (ajutoarele naționale tranzitorii, ajutoarele de stat).

Totodată, pentru o mai bună înțelegere a proceselor derulate la nivelul APIA, directorul generalal a exemplificat etapele unui ciclu de Campanie de plată, pornind de la informarea beneficiarilor și programarea acestora în vederea depunerii cererii unice de plată la centrele locale/județene ale agenției, primirea cererilor unice de plată, verificarea administrativă a acestora și stabilirea eșantioanelor de control, efectuarea controalelor pe teren, atât prin metoda clasică, cât și prin telelecție, acordarea plăților în avans, în termenele prevăzute de legislația comunitară și națională și încheind cu efectuarea plăților finale către fermieri.

Pe de altă parte, reprezentanții Ambasadei Germaniei în România au ținut să transmită conducerii APIA că au primit semnale pozitive din rândul fermierilor cu privire la faptul că plățile aferente schemelor și măsurilor derulate de Agenție au fost realizate cu profesionalism și celeritate în Campania 2017.

În încheierea întâlnirii APIA și-a manifestat disponibilitatea și interesul întăririi relațiilor de cooperare în domeniul agricol cu agenția de plăți similară din Republica Federală Germania, pe linia derulării unor schimburi de experiență și bune practici, reprezentații ambasadei apreciind acest demers ca fiind util și oportun și asigurând Agenția de tot sprijinul în acest sens.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


4 comentarii

  1. Discriminare ,bine ziceti din toate punctele de vedere .Nu spunea domnul Daea ca cei care au fost la control in ultimii trei ani ,in 2017 nu vor fi pe lista de control .O MINCIUNA URIASÀ .Noi suntem al patrulea an consecutiv la control ,acuma la teledetectie ,inca nu am primit nici un banut .Se intreaba domnii astia pe ce bani incepem noi sa ne lucram pamantul ? .Ca Daea numai de oi vorbeste si mai nou are alta slabiciune ,poircii mangalita si bazna .Nu-l aud sa se ia cumva masuri impotriva oierilor care ne strica culturile si pasunile pe timpul iernii si nu numai .Sunt foarte curioasa ,ce are de zis? Sau noi restul ,cei care nu avem oi ,nu contam ? Si ne vrem baniii ,nu credeti ca ar fi timpul ?

  2. Cu minciuni au fost realizate. Zeci de mii de fermieri incadrati la teledetectie stau inca si asteapta sa primeasca banii. Suntem o societate cu conducatori fara principii. Sa discriminezi intre oameni e semn de mare josnicie a caracterului. Asemenea lucruri nu se intampla in tarile vestice, unde toti fermierii primesc banii in acelasi timp, nu la diferente de jumatate de an.

Scrie un comentariu