Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

PROBLEME CU APLICAȚIA IPA ONLINE? Ce reclamă FERMIERII DESPRE SOFTUL APIA!

Probleme cu aplicația APIA fix în această perioadă în care agricultorii trebuie să completeze și să depună cererea unică? Fermieri din mai multe județe reclamă că nu pot accesa softul gratuit cu care se completează cererea unică de plată, blocajul fiind cel mai des sesizat în intervalul orar 10.00 – 13.00.

Aplicația care face posibilă completarea și depunerea online a cererii unici este indisponibilă pentru unii fermieri și funcționează cu probleme chiar și în anumite centre APIA, unde este accesată de funcționari pentru închiderea cererilor. Fermierii s-au plâns pe grupurile de Facebook că nu pot accesa aplicația, ceea ce face imposibilă depunerea cererii unice în timpul scurt rămas până la expirarea termenului limită de 15 mai.

”Nu este prima dată când întâlnesc acest mesaj pe IPA Online, este oare vreo metoda nouă a celor de la APIA ca în prima parte a zilei doar ei să poată lucra în sistem fără a se bloca și după amiază să avem acces și noi sau e pe bune acel mesaj de mentenanță?”, s-a plâns fermierul Daniel Florici pe Grupul de Facebook ”Agricultura Românească”.

Fermierul a atașat și o copie a mesajului care l-a ”întâmpinat” când a vrut să își digitizeze parcelele în aplicația care face posibilă depunerea cererii unice pentru Campania 2018.

Fermierii care sunt activi pe grupul amintit au reacționat și se plâng că și ei s-au lovit de aceeași problemă. ”Eu de 3 zile incerc să intru, nu îmi apare mesajul cu mentenanța dar nu se conectează”, a arătat și Mihai Eugen Tudose un alt fermier. 

”Nici la ei nu merge decât în reluare, am fost ieri și am stat doua ore lânga calculator să-mi scoata declarația”, atrage atenția și Popa Alexandru Ionuț.

Sunt însă și fermieri care spun că aplicația funcționează chiar dacă conexiunea este mai lentă. ”La mine merge, până în ora 13.00 merge de obicei mai greu, apoi e ok”, a subliniat Ionut Geanina.

Reamintim că IPA Online este un program informatic gratuit care permite fermierului să completeze electronic Declaraţia de suprafaţă din cadrul cererii de sprijin pentru Schema de Plată Unică pe Suprafaţă. Aplicaţia poate fi folosită oriunde există un computer conectat la Internet: la domiciliu, la sediul exploataţiei, la primărie, la centrul APIA etc. Aplicaţia IPA Online este pusă la dispoziţia fermierilor, în mod gratuit, de către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură şi poate fi accesată la adresa http://lpis.apia.org.ro. Pentru fermierii care nu au acces la internet, se pun la dispoziția calculatoare la primării și în centrele teritoriale/locale ale APIA.

IPA Online pune la dispoziţie lista parcelelor pentru care fermierul a solicitat sprijin în anul anterior, cu suprafeţele determinate în urma controalelor realizate de specialiştii Agenţiei, precum şi schiţa parcelelor agricole.entru a completa declaraţia de suprafaţă folosind această aplicaţie, fermierul are nevoie de un nume de utilizator şi o parolă pe care numai el le cunoaște, ca să fie sigur că numai el are acces.

Atenție! Dacă ați completat electronic Declaraţia de suprafaţă folosind IPA Online, NU UITAȚI că trebuie să vă prezentațila APIA unde veți tipări şi semna Declaraţia şi veți completa, în Cererea unică de plată, datele de identificare şi cele cuprinzând Angajamentele. Dacă nu aveți un număr de înregistrare, înseamnă că nu ați mai depus o astfel de cerere.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!