• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Pepenarii europeni aşteaptă canicula, vremea ploioasă le-a tras vânzările în jos şi le-a stricat preţurile

    agrointeligenta.ro -

    Dacă ar şti cum, pepenarii europeni ar face „dansul soarelui” pentru a alunga ploile care le-au stricat vânzările imediat după debutul sezonului.

    Sezonul european al pepenilor începe cu primele livrări trimise de spanioli. Anul acesta ele au venit mai tărziu ca de obicei, primăvara capicioasă determinând întârzieri în calendarul de producţie. Iniţial aceasta a însemnat un debut de sezon cu preţuri ridicate. Dar lucrurile bune nu au durat. Ca şi în cazul băuturilor răcoritoare, vânzările de pepeni depind de temperaturile din timpul verii. O vară caniculară în care nevoia de hidratare creşte este pentru ei un lucru bun susţinând vânzările, o vară răcoroasă, dimpotrivă.

    Primele livări trimise în acest an de spanioli au ajuns în pieţele europene la mijlocul lui mai, mai târziu ca de obicei din pricina întârzierilor determinate în calendarul de producţie de ploile din martie şi aprilie. Aceast a făcut ca preţurile să fie mai mari pentru un debut obişnuit de sezon, un lucru cum nu se poate mai mulţumitor pentru producători.

    Din nefericire vremea a continuat să fie mai rece decât în mod obişnuit şi la sfărşitul primăverii, ploile şi temperaturile scăzute tăind setea europenilor. Aceasta a tras imediat în jos vânzările de pepeni şi odată cu acestea şi preţurile.

    „Preţurile au fost ridicate datorită volumelor scăzute şi aşteptărilor motivate de întărzieri; lucrurile stau altfel acum, pentru că piaţa este mult mai bine aprovizionată, dar şi cererea a scăzut datorită vremii” descrie situaţia de pe piaţa pepenilor, Ruben Trigo, manager al Melones Trigo, adăugând, „Avem nevoie de soare”

    Preţul pepenilor variază între 0,70 şi 1 euro per bucată pentru soiul Piel de Sapo, cel mai important soi produs de spanioli (medie 3-4 kg), cunoscut pentru calibrul său mare, coaja verde aspră şi pulpa crocant-dulce.

    Surse: Fresh Plaza, Euro Mellons


    Te-ar mai putea interesa

    Când se plantează roșiile în grădină – calendar Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel” Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA