Ştiri agricole

MICILE MIRACOLE de lângă noi: CĂPRIȚA care și-a salvat iezii CU PREȚUL VIEȚII EI!

Un scurt video în care un ied mic se chinuie să respire ajutat de o mască de oxigen ținută de unul dintre salvatorii săi. Este unul dintre cei doi ieduți scoși dintre flăcările în care capra ce le-a dat viață i-a acoperit cu propriul corp pentru a-i salva de foc. Unul dintre micile miracole ce se întâmplă zi de zi, în apropierea noastră. Pe multe le vedem, dar le trecem cu vederea.

În Săptămâna Mare, în goana după prețul cel mai mic la mielul de Paște, în căutarea ouălor de țară ce vor fi înroșite sau a cozonacului scos în cuptoarele țărănești, un mic eveniment, o mini-tragedie ne poate face să tresărim. Să ne oprim din ceea ce facem și să ne gândim la lucrurile cu adevărat importante din viața noastră.

În Cocorăștii Colț, un incendiu – unul din multele la care au fost solicitați pompierii prahoveni, a reușit să aducă și puțină Lumină în sufletele deschise. În mijlocul flăcărilor, un animal îngrozit s-a sacrificat pentru a-și salva puii. De sub corpul inert al unei căprițe, pompierii au reușit să-i recupereze, încă vii, pe cei doi iezi ai săi. Doi iezi scăpați de aerul fierbinte și de foc prin gestul aproape uman al celei care le-a dat viață.

Sigur, întâmplarea poate trece ușor la ”și altele”, mai ales în rapitatea cu care se succed evenimentele și știrile agricole. Sau, poate, în Săptămâna Mare, sacrificiul căpriței pentru salvarea iezilor ei devine acea știre de care avem nevoie pentru a vedea cu alți ochi lumea din jurul nostru. O lume care are nevoie de mai mult suflet și de mai puțin material.

Ne pregătim de Paște și celor care ne citiți și ne urmăriți, vă transmitem un gând bun. Și vă mulțumim că ne sunteți alături în fiecare zi. Iar noi, continuăm să vă aducem știrile –  inclusiv în zilele de sărbătoare ce vor urma!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!