Ştiri agricole

VACANȚA DE PAȘTE. Unde își petrece sărbătorile MINISTRUL PETRE DAEA!

Sărbătorile Pascale bat la ușă iar ultimele pregătiri sunt făcute și de miniștrii care păstoresc principalele portofolii. În cazul Guvernului, vacanța de Paște se întinde în perioada 6-9 aprilie.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, va fi în ţară şi e deja cu gândul la bucatele de Paşte. „O să fiu primul la mâncare şi ultimul care mă ridic de la masă”, spune Petre Daea.

Petre Daea, care de origine este din Şişeşti, judeţul Mehedinţi, a afirmat că va pleca acasă de sărbătorile, împreună cu fiica sa şi soţia, unde se va reuni cu fraţii şi socrii. Astfel, toţi vor lua masa de Paşti, “cu lacrima bucuriei în ochi”.

Voi fi în familia mea care este în altă parte, nu e în Bucureşti. O să plec ca să mă întâlnesc cu fraţii şi cu părinţii soţiei“, a declarat ministrul Agriculturii.

Mâncăm împreună. Cadourile sunt cele pe care le servim împreună în familie, la masa de Paşte, cu lacrima bucuriei în ochi că suntem împreună toţi. Este una dintre ocaziile când ne putem aduna şi noi şi ne putem vedea, că în altă perioadă nu avem timp. Este programul încărcat, eu îmi văd fraţii foarte rar“, a spus Petre Daea.

Șeful de la agricultură nu a uitat de necazurile fermierilor nici în Joia Mare când s-a aflat în teren ca să afle ce probleme mai au producătorii agricoli. ”La Limpeziș lângă Mihăilești, medicul veterinar Sepi, căruia îi place mai mult câmpul decât animalele, împreună cu mecanizatorii, reglau semănatoarea pentru a intra la semănat porumb. Lucrează o suprafață de 1.000 ha. Condițiile propice pentru pregătit şi semănat au scos utilajele pe câmpurile buzoiene”, a arătat Daea pe pagina personală de Facebook unde a postat și un video live.

La Limpeziș lângă Mihailesti, medicul veterinar Sepi, căruia îi place mai mult câmpul decât animalele, împreună cu mecanizatorii, reglau semănatoarea pentru a intra la semănat porumb. Lucrează o suprafață de 1000 ha. Condițiile propice pentru pregătit şi semănat au scos utilajele pe campurile buzoiene.

Publicată de Petre Daea pe 5 Aprilie 2018

Cum petrec și ceilalți membri ai Guvernului

„Sper să nu fac exces. Am luat două kilograme în plus. O să încerc să ţin cât de cât regim”, a spus Olguţa Vasilescu, ministrul muncii.

Ministrul Turismului, Bogdan Trif va petrece Paştele acasă, cu familia, în Sibiu. Bogdan Trif recunoaşte că nu se va întoarce în Capitală cu mâna goală, ci cu mâncarea sa preferată. „Abia aştept să gust din drobul făcut de mama. Sunt băiatul lui mama, sunt singurul băiat. Mergem la biserică, la ocolit, să luăm Paştele şi apoi luăm dimineaţa cina în familie”, spune Bogdan Trif.

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, va merge câteva zile în Iordania. Pe celelalte, le va petrece acasă, în Capitală. Recunoaşte că nu prea se pricepe la gătit. „De sărbători, îmi face plăcere ca cu soţia baiatului meu să preparăm ceva pentru masa de Paşte. În ceea ce mă priveşte pe mine mine în afară de înroşitul ouălor o să fac un drob de miel, sală de boef”, spune Rovana Plumb.

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, va fi de Paşte alături de tatăl său. Recunoaşte că îi place să şi gătească. „Mă destinde statul în bucătărie de câte ori am ocazia îmi place să stau în bucătărie şi să aşez reţetele, să le pun în opera”, spune Mihai Fifor.

Sursă selectivă: www.antena3.ro


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu