Ştiri agricole

VASLUI: Lucrările din sectorul agricol, BLOCATE din cauza umidității din sol

Lucrări agricole blocate din cauza umidității din sol, anunță conducerea Direcției Județene pentru Agricultură din județul Vaslui.  Cele mai mari probleme sunt la terenurile din proximitatea Prutului unde s-au format băltiri și se intervine cu lucrări de desecare.

Directorul Direcției pentru Agricultură a Județului (DAJ) Vaslui, Gigel Crudu, a declarat până la această dată nu au fost efectuate lucrări de pregătire a solului sau însămânțarea culturilor de primăvară din cauza vremii.

La această oră, ar fi trebuit să fie însămânțate culturile de mazăre, orzoaică, ovăz și să fie pregătit terenul pentru însămânțarea culturii de floarea-soarelui. Anul trecut, la această dată, aveam deja suprafețe de teren semănate cu floarea-soarelui. Se așteaptă ca după Sărbătorile Pascale, după ce au crescut temperaturile, agricultorii să poată intra pe câmpuri. Acum, se lucrează doar în sectoarele pomicol, viticol și legumicol, dar nu și la cultura mare“, a spus Gigel Crudu.

Șeful DAJ Vaslui precizează că au fost multe zone unde nu s-a putut intra deoarece apa băltea: „În zona Prutului, au fost suprafețe agricole întregi unde apa băltea. Cei de la Agenția Națională a Îmbunătățirilor Funciare Vaslui au intervenit în acele zone și problemele au fost rezolvate.“


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu