Ştiri agricoleViaţa la ţară

POVESTEA TINEREI CARE A CÂȘTIGAT OLIMPIADA DE AGRICULTURĂ! Familia ei trăiește DIN AJUTOR SOCIAL dar acest lucru NU I-A STAT ÎN CALE!

Model de ambiție și determinare. O elevă de liceu poate deveni cu ușurință un model de urmat pentru toți tinerii din ziua de astăzi prin dorința sa arzătoare de a câștiga olimpiada de agricultură, unde a obținut cel mai mare punctaj. Fata, care provine de la un liceu din mediul rural din județul Vaslui a câștigat olimpiada națională de agricultură, chiar dacă provine dintr-o familie care trăiește din ajutorul social dat de stat.

Alexandra Mihăilă (18 ani) spune că își va da silința să ajungă la o facultate de profil, deși acest aspect presupune un efort financiar foarte mare raportat la posibilitățile financiare ale familiei. Performanța sa de până acum a fost răsplătită de Ministerul Educației cu suma de 150 de lei.

Alexandra provine dintr-o familie care trăiește din ajutorul social, cu mama casnică și tatăl care mai muncește ”cu ziua” în agricultură. În consecință, nu și-au permis să o trimită la o altă școală decât cea din localitate.

Pentru a ajunge la faza națională a olimpiadei de agricultură, eleva din Vladia a primit un sprijin financiar din partea unor profesori de la liceul unde învață, după ce aceștia au făcut o colectă.

Tânăra a mers la Constanța, acolo unde a avut loc faza națională a olimpiadei de agricultură, împreună cu directoarea liceului și profesorul îndrumător Iulia Turcu. Pentru Liceul Tehnologic Vladia, este o perfomanță unică, în condițiile în care unitatea de învățământ, care se află la peste 40 de kilometri de municipiul Vaslui, are elevi doar din mediul rural. Spre deosebire de alte discipline, unde există și faza internațională, disciplina ”agricultură” se oprește la nivelul de olimpiadă națională.

În pofida faptului că părinții nu au resursele financiare să o susțină, Alexandra este hotărâtă să urmeze cursurile unei facultăți de agricultură.

”O să merg mai departe la facultate, mai ales că, prin rezultatul pe care l-am obținut, am asigurată admiterea la oricare universitate de profil din țară. O să-mi dau silinița să ajung acolo unde vreau”, este hotărâtă Alexandra Mihăilă.

Continuarea pe Libertatea.ro


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


1 comentariu

Scrie un comentariu