Ştiri agricole

PREMIERUL ROMÂNIEI, VESTE EXCELENTĂ PENTRU FERMIERI!

Fermierii români primesc o veste excelentă chiar de la premierul Viorica Dăncilă. Șefa Guvernului a făcut un anunț important care o să îi bucure în special pe producătorii agricoli. Concret, Executivul are în plan ca în perioada imediat următoare să înființeze Casa de Comert a României, care va oferi posibilitatea agricultorilor să își vândă produsele în tot timpul anului, la același pret.

Societatea deținută de stat își propune chiar să preia și să prelucreze produsele agricole iar primul pas va fi achizitonarea de spații de stocare, depozitare, după care vor fi amenajate și spații de prelucrare.

În cadrul unui interviu acordat miercuri, 11 aprilie, la Antena 3, premierul Viorica Dăncilă a explicat că suma alocată inițial pentru Casa de Comert a României este de o sută de milioane de euro. Despre acest proiect a vorbit recent și ministrul Agriculturii, Petre Daea, care a precizat că noua societate va sprijini fermierii mici luându-le ”de la poartă” legumele și fructele.

De precizat că proiectul de Hotărâre de Guvern pentru înfiinţarea societății Casa de Comerţ SA a fost lansat deja în luna decembrie în dezbatere publică de Ministerul Economiei. „Misiunea societăţii va fi de a asigura promovarea bunurilor, serviciilor şi afacerilor din sectoare economice diverse, acţionând ca un intermediar între oferta internă şi cererea externă, sau între oferta externă şi cererea internă, având ca ţintă satisfacerea cererilor de ofertă”, se arată în Nota de fundamentare a proiectului normativ.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


1 comentariu

Scrie un comentariu