Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2018

APELUL APIA pentru TOȚI FERMIERII: Nu pierdeți SUBVENȚIILE AGRICOLE!

Apel pentru toți fermierii din România care vor să obțină subvenții agricole pentru anul 2018. Ministerul Agriculturii și Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură informează că a mai rămas numai o lună până la încheierea campaniei de depunere a cererii unice la centrele APIA din țară.

Fermierii pot solicita subvențiile APIA până pe 15 mai, după ce campania de depunere a cererii unice a demarat pe 1 martie anul acesta.

APIA recomandă fermierilor:

  • să se prezinte la centrul APIA județean sau local de care aparțin.
  • să se intereseze de condițiile de acordare a plăților directe în sectorul vegetal și zootehnic, a ajutoarelor naționale tranzitorii și a plăților pentru măsurile compensatorii de dezvoltare rurală.
  • să completeze corect Cererea Unică de Plată pentru anul 2018 și să identifice corect terenul agricol cu aplicația IPA online.
  • să se intereseze despre noile măsuri derulate prin APIA: sprijin pentru crearea de suprafețe împădurite, plăți pentru silvomediu și climă.
  • să prezinte funcționarilor documentele necesare la depunerea cererii unice de plată.
  • să se intereseze care sunt normele de ecocondiționalitate pe care trebuie să le respecte dacă vor să fie eligibili la plata subvențiilor agricole.

Înainte de a se prezenta la centrele APIA, fermierilor li se recomandă să verifice în Registrul Agricol situația terenului pe care îl utilizează, această verificare putând fi făcută la primăria pe raza căruia se află suprafața agricolă.

În cazul crescătorilor de animale, se recomandă verificarea dacă datele acestora sunt actualizate în Registrul Național al Exploatațiilor (RNE). Această verificare se face la mediul veterinar concesionar, la asociația de crescători sau în propriile evidențe în cazul utilizatorilor SNIIA.

”Înainte de a semna, verificați încă o dată Cererea Unică de Plată pentru sectorul vegetal și zootehnic”, mai recomandă oficialii APIA.

Agrointeligența – www.agrointel.ro vă reamintește că după data de 15 mai nu vor mai fi primite cereri unice la APIA, înregistrarea formularului fiind obligatorie pentru a beneficia de subvenții agricole.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu