Ştiri agricole

CORPUL DE CONTROL – verificări în comuna unde PRIMARUL NU VREA SĂ DEA ADEVERINȚE FERMIERILOR?

Fermierii au aflat că vor exista verificări la Primăria din comuna Daia, județul Giurgiu (foto: Giurgiu News)

Vocea fermierilor se face auzită prin intermediul Agrointeligența-www.agrointel.ro. Autoritățile iau atitudine după ce prin intermediul nostru mai mulți fermieri au sesizat că într-o comună din județul Giurgiu primarul face legea și decide cui acordă adeverințe pentru subvenții sau alte acte necesare pentru fonduri europene.

Conform informațiilor deținute de agricultorii din comuna Daia, județul Giugiu, Corpul de Control al ministrului agriculturii urmează să facă verificări la sediul Primăriei. Verificările vor fi efectuate după ce  situația a fost semnalată de reporterii noștri iar fermierii au adus direct problema în atenția ministrului agriculturii Petre Daea și secretarului de stat din cadrul MADR, Daniel Botănoiu.

”Războiul” dintre primarul comunei Daia, Adrian Florin Șerban, și fermieri s-ar putea încheia. Nelu Neaga, crescătorul de animale care acuză edilul de exces de zel ne-a anunțat în exclusivitate că Ministerul Agriculturii l-a informat că va trimite Corpul de Control pentru a verifica cum este posibil un blocaj pentru fermieri din partea autorităților care ar trebui să îi ajute și nu să le încurce demersurile pentru accesarea fondurilor plătite prin subvenții sau proiecte europene.

”După ce a apărut situația și la dumneavoastră și a citit toată lumea am sesizat și Ministerul Agriculturii unde am vorbit atât cu domnul ministru Petre Daea dar și cu domnul secretar de stat Daniel Botănoiu. Acesta din urmă mi-a spus să trimit o solicitare în scris pe email prin care să relatez exact situația de la noi din comună. Din câte am înțeles ar urma să se deplaseze în comună pentru a verifica exact care este situația”, ne-a declarat în exclusivitate Nelu Neaga.

De unde a pornit scandalul puteți citi aici:

EXCLUSIV! PRIMARUL-DETECTIV care pune în pericol SUBVENȚIILE FERMIERILOR: ”Ne face zile fripte celor care L-AM CRITICAT PE FACEBOOK SAU NU L-AM VOTAT”

Crescătorul de animale spune că deja foarte mulți fermieri din comună au pierdut programările la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) din cauză că nu au primit adeverința obligatorie pentru banii europeni care trebuie eliberată de Primărie.

”Noi ne-am gândit să blocăm și drumul european dacă nu se găsește o soluție. Vă spun, personal m-am trezit cu amenințări că voi fi dat în judecată de primar pentru că am făcut un grup de Facebook ”Vocea Comunei Daia” unde postez tot ce se întâmplă în comună și mi-a reproșat că îmi deschide dosar de calomnie”, se mai plânge fermierul.

Ministrul agriculturii ar fi luat legătura direct cu primarul din comuna Daia

Nelu Neaga susține că însuși ministrul agriculturii, Petre Daea, l-ar fi sunat pe primarul din comuna Daia pentru a lămuri situația semnalată de crescătorul de animale. 

Acum singura speranță a agricultorilor nemulțumiți este raportul Corpului de Control care ar putea face lumină în acest caz. Să sperăm că acesta nu va întârzia și fermierii își pot depune în timp util cererile la APIA astfel încât nimeni să nu aibă de suferit și să piardă subvențiile agricole.

Cât despre primarul Adrian Florin Șerban, facem un apel public către acesta să vină în ajutorul fermierilor pentru că ei sunt cei care produc hrana pentru populație cu sudoare frunții și palmele bătătorite iar progresele agricole ale acestora ajută și comuna pe care edilul o conduce prin atragerea fondurilor europene și a subvențiilor.

Încă odată Agrointeligența-www.agrointel.ro reamintește și roagă toți primarii din țară să respecte legea și să elibereze fermierilor, atât cât cerințele acestora sunt legale și legitime, documentele necesare pentru agricultură. Reiterăm faptul că eliberarea actelor ce țin de Primărie nu este un act voluntar, ci obligatoriu de care depind investițiile și poate chiar munca de o viață a fermierilor. Și în defintiv prin neatragerea acestor bani europeni nu pierd doar agricultorii ci și localitățile, bugetele locale implicate și, în final, bugetul național și dezvoltarea acestei țări.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


1 comentariu

 1. Cititi aici abuz nu la primaria din Giurgiu.
  Si nici prefectura nici parchetul nu fac nimic.
  Fermierii au pierdut subventiile si nimanui nu-i pasa.

  Un timișean a primit în concesiune de la primărie bucăți din pășunea… primarului și a viceprimarului! Primarul nu recunoaște că e pășunea lui!

  Anchetă
  Publicat în 23/03/2018 de Ciprian Brindescu

  https://renasterea.ro/un-timisean-primit-concesiune-de-la-primarie-bucati-din-pasunea-primarului-si-viceprimarului-primarul-nu-recunoaste-ca-e-pasunea-lui/

Scrie un comentariu