Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2018

SUBVENȚII APIA: Fenomenul de la Iași. Ce arată CIFRERLE OFICIALE despre fermierii județului!

Foto: newspascani.com

Fenomen nou la Iași unde oficialii Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură au făcut publică o situație interesată cu privire la depunerea cererii unice pentru subvențiile agricole din acest an.

Fermierii ieșeni manifestă un interes foarte mare pentru subvențiile din agricultură plătite prin APIA Iași. Cel puțin așa reiese din situația depunerii cererii unice care depășește cu mult așteptările funcționarilor. Astfel, la nivelul județului Iași, până pe 5 aprilie, au fost programați să depună cereri de sprijin pe suprafață 5.290 de fermieri. Au depus deja cereri 9.027 de fermieri, adică 170,64% față de numărul celor programați.

Numărul total al fermierilor ieșeni programați pentru aceste cereri este de 24.019.

Beneficiarii măsurilor de sprijin pe suprafață pot fi persoanele fizice și/sau persoanele juridice care exploatează terenul agricol pentru care solicită plata, în calitate de proprietari, arendași, concesionari, asociați, administratori în cadrul asociațiilor în participațiune etc.

Dacă proprietarul a dat terenul în arendă, l-a concesionat sau l-a închiriat, sprijinul financiar pe suprafața în cauză va fi acordat celui care lucrează terenul.

Sunt eligibile la plată exploatațiile cu suprafața de cel puțin un hectar și formate din parcele agricole cu suprafața de cel puțin 0,3 hectare. În cazul viilor, livezilor, culturilor de hamei, pepinierelor pomicole, pepinierelor viticole, arbuștilor fructiferi, suprafața minimă a parcelei trebuie să fie de cel puțin 0,1 hectare.
Pentru legumele cultivate în sere şi solarii, suprafaţa minimă a parcelelor de 0,03 ha.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu