Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2018

SUBVENȚII 2018: Mesaj URGENT de la ȘEFUL APIA pentru toți fermierii!

Anunțul șefului agenției de plăți pentru fermierii care cer subvenții! Centrele APIA au fost la dispoziția producătorilor agricoli și în zilele de weekend iar agricultorii s-au prezentat în număr destul de mare pentru depunerea cererilor.

Adrian Pintea, directorul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), are un mesaj important pentru fermierii care vor să meargă la sediile APIA și în aceste două zile, 30 aprilie și 1 mai.

”În zilele de 28 – 29.04.2018 s-au depus 3.078 de cereri pentru 76.075 de hectare. Până în prezent avem un total de cereri depuse de 633.230 de fermieri din 715.706 câți au fost programați. Ca și suprafață ne situăm la 3.552.824 de hectare”, a explicta șeful APIA în exclusivitate pentru Agrointeligența -www.agrointel.ro.

Mai mult, potrivit celor mai noi date comunicate de șeful APIA, fermierii s-au prezentat astăzi, 30 aprilie, la sediile agenției de plăți încă de la primele ore ale dimineții. ”Din cel mai proaspăt raport pe care l-am primit, avem la 0ra 9.00 deja 1.259 de cereri din 8.580 de fermieri programați, deci un procent de 14,66 la sută în prima oră”, a mai spus Pintea.

Adrian Pintea a avut și un mesal important pentru fermieri: ”Așteptăm fermierii la centrele locale și centrele județene ale APIA pentru a-și depune cererile unice de plată aferente anului 2018 și în zilele de 30 aprilie și 1 mai când funcționarii sunt la datorie. Și bineînțeles îi rugăm să se prezinte și după această dată”, a mai spus directorul general al APIA.

Reamintim că pentru suprafaţe mai mari de 50 hectare de teren agricol cererile se depun la Centrele județene APIA, iar în cazul în care se care solicită o suprafaţă mai mică sau egală cu 50 hectare teren agricol cererile se depun la Centrele locale.

În Campania 2017 APIA a tras linie la depunerea cererilor cu 884.397 de fermieri care au depus cereri pentru 9.541.389,45 hectare.

Data-limită pentru depunerea cererii unice este 15 mai!

Atenție! Fermierii mai au două termene-limită de care trebuie să țină cont în aceste zile:

30 aprilie – data limită pentru depunerea cererii la motorină, de care puteți citi aici: FERMIERII, CHEMAȚI DE URGENȚĂ LA APIA! TERMEN-LIMITĂ: 30 APRILIE!

2 mai – data limită pentru ajutorul de stat pentru crescătorii de animale de care puteți citi aici: AJUTOR DE STAT pentru CREȘTEREA ANIMALELOR! ANUNȚUL APIA îi vizează pe TOȚI CRESCĂTORII!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


4 comentarii

  1. abureli de birocrat, face totul la repezeala, poate ca mai greseste unu, adduce oameni in zile libere , sa arate cate poate sa faca, si da or sa fie si platiti pt zile libere, intrebarea este daca sa dat derogare ca se poate depune in liniste si dupa 15 mai, de ce ai “nostril” se comporta asa ? ce urmaresc ?si mai dam vina pe straini ..

  2. La fel si eu , nu am primit niciun leu din subventia pe anul 2017 ,tot se vorbeste despre cereri pentru campania 2018 ,iar noi asteptam ,sau mai bine zis visam ,sa primim subventia pe anul 2017,se mai gandeste cineva si la noi ?

  3. Va rog sa-l intrebati pe d-ul. Pintea cand achita subventiile pentru 2017 ????
    Sunt in continuare multi fermieri care NU au primut nici un leu. Este usor sa prezinti cifre pe care nu le poate verifica nimeni. Eu sunt unul dintre fermierii care nu au primit nici un leu pentru 2017 si va asigur ca sunt multi in situatia mea.
    Sambata 21.04.2018 am transmis un email catre secretariatul d-lui Pintea si catre biroul de presa prin care solicitam cateva lamuriri, dar in continuare tacere.

Scrie un comentariu