Ştiri agricoleVremea

GRINDINA cât oul de porumbel A FĂCUT RAVAGII! Ce anunță meteorologii pentru ZILELE URMĂTOARE!

O ploaie torențială însoțită de grindină a făcut prăpăd printre culturile agricole și pomii fructiferi. Doar de 10 minute a fost nevoie să plouă puternic iar localinicii spun că nu au mai văzut demult așa o dezlănțuire a naturii. Este vorba despre Valea Prahovei unde la acest început de week-end și traficul s-a desfășurat cu dificultate.

În Câmpina şi Breaza a căzut grindină de mărimea unui ou de porumbel. Localnicii spun că a plouat puternic timp de zece minute, iar la Câmpina şi la Breaza a căzut şi grindină de mărimea unui ou de porumbel, care a distrus, local, vegetaţia.

Un videoclip postat pe Facebook arată intensitatea fenomenului meteo extrem de periculos pentru culturile agricole:

GRINDINA A FACUT RAVAGII IN PRAHOVA.LA CORNU DE SUS, COMARNIC SI BREAZA S-AU RUPT NORII.GRINDINA A DISTRUS CULTURILE IN DOAR 10 MINUTE.MAI MULTE LOCALITATI DIN JUDET SUNT SUB COD GALBEN.sursa: meteoplus

Publicată de MDI TV pe 27 Aprilie 2018

 

Ce anunță meteorologii pentru zilele următoare

Marți, 1 mai, va ploua în averse local în Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana, în timp ce în sud și est acestea se vor semnala doar în mod cu totul izolat. Descărcările electrice vor fi frecvențe iar izolat va cădea și grindină de dimensiuni mici. Vântul va sufla moderat în cea mai mare parte a țării, cu unele intensificări trecătoare la tare în nordul Moldovei.

Temperaturile maxime se vor situa în general între 25 și 30 de grade la nivelul întregii țări, cu valori ușor mai scăzute așteptate în zonă litorala (până la 22-24 de grade), dar și ușor mai ridicate în estul Luncii Dunării (31-32 de grade Celsius). Vezi cum va fi vremea de 1 mai în orașele importante ale țării.

De miercuri, 3 mai, vremea va fi frumoasă în aproape toată țara, doar spre seară în sud-vest urmând să își facă apariția cu totul izolat unele averse slabe de ploaie însoțite de descărcări electrice. Vântul va suflă moderat în sud-vest și slab, cel mult slab până la moderat în restul teritoriului.

Temperaturile maxime vor fi încadrate în general între 26 și 31 de grade în Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana și 23-28 de grade în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova, din nou cu cele mai scăzute valori așteptate a se înregistra pe litoral.


Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!