Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2018

DECIZIE despre SUBVENȚII! Șanse minime să se aplice PENTRU FERMIERII ROMÂNI!

Decizie despre subvențiile agricole, anunțată de comisarul european pentru agricultură, Phil Hogan. Reprezentantul Comisiei Europene a declarat că, la fel ca și în ultimii doi ani, statele membre au libertatea de a decide dacă prelungesc campania de depunere a cererii unice.

Termenul limită de înregistrare a cererilor unice pentru subvențiile din acest an poate fi prelungit până pe 15 iunie, adică cu o lună peste termenul inițial – de 15 mai. Conform declarațiilor lui Hogan, citat de Agriland.ie, decizia de a devansa termenul poate fi luată de fiecare stat membru, fiind deja mai multe țări care au cerut ca, la fel ca anul trecut, să fie sprijinite pentru ca toți fermierii să aibă timp să solicite subvențiile.

Mobilizare la centrele APIA

În România, termenul APIA pentru depunerea cererii unice de plată pe 2018 este 15 mai și, conform declarațiilor făcute de către minitrul agriculturii Petre Daea, sunt șanse minime de prelungire a campaniei. Pentru a se evita orice probleme, inclusiv astăzi, de 1 mai, centrele APIA din țară au program normal și primesc cererile fermierilor.

Vă reamintim că și anul trecut, comisarul Phil Hogan a dat undă verde pentru prelungirea campaniei de cerere a subvențiilor cu încă o lună. România decis să nu folosească această soluție, ci să mobilizeze aparatele din subordinea Ministerului Agriculturii pentru ca toți fermierii interesați să ajungă cu cererea la APIA.

Prelungirea și noile scheme au cauzat întârzieri în Campania APIA 2016

O prelungire a termenului de depunere a existat în 2016, iar decizia, corelată cu implementarea unui nou sistem de plăți, implicit a unui nou soft informatic, a făcut ca plățile către fermieri să fie foarte întârziate.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


2 comentarii

  1. Ce sa stie trompetele de birou din minister despre problemele cu care se confrunta majoritatea fermierilor . Ei stiu una si buna , la fel ca in comunism . Faci asa cum zice un prost sau nu mai faci deloc

Scrie un comentariu