Ştiri agricoleViaţa la ţară

PRIMĂ DE 1.000 DE EURO pentru TINERII CARE SE STABILESC ÎNTR-O COMUNĂ DIN APUSENI!

Foto: Facebook.com/Almasu Mare

Sprijin financiar de tip primă de instalare pentru tinerii care aleg să se stabilească într-o comună din munții Apuseni. Localizată în județul Alba, Almașu Mare numără șase sate și un cătun, iar pentru repopularea zonei cu persoane active, un consilier local a inițiat măsura acordării sumei de 1.000 de euro – contravaloarea în lei, tuturor tinerilor care aleg să se mute în comună.

Cel care a inițiat programul – unul în premieră în satele românești, este consilierul local al PMP Marius Rof. Mulțumită propunerii acestuia, începând din acest an, tinerele cupluri care se vor căsători și vor rămâne minimum 5 ani pe teritoriul comunei Almașu Mare vor primi o primă de instalare de 1.000 de euro. Este o inițiativă menită să stabilizeze în zonă populația tânără.

Primele de instalare vor fi acoperite de la bugetul local, scopul măsurii fiind de a spori numărul locuitorilor și mai ales de a atrage tineri în satele din Apuseni.

De precizat că inițiativa vine după ce în ultimii ani, populația din Almașu Mare a scăzut dramatic, de la 1.690 de locuitori în 2002, la numai 1.289 de locuitori la recensământul din 2011. Cea mai mare parte a celor care trăiesc astăzi în comuna apuseană sunt oameni în vârstă.

În acest moment, problema majoră din munții Apuseni este lipsa locurilor de muncă, mai ales după reducerea, aproape dispariția activității în minerit. Conform consilierului Rof, tinerii cu care a discutat ar alege să rămână în România dacă ar reuși să aibă un venit de 1.000 de euro pe lună, să aibă o stabilitate. În acest sens, se analizează posibilitatea redeschiderii unor mine din zonă.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu