Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

ULTIMELE VEȘTI despre SUBVENȚIILE AGRICOLE: Se întâmplă ACUM LA CENTRELE APIA din toată țara!

Cele mai noi date despre subvențiile fermierilor! Directorul general al Agenţia de Plăţi și Intervenţie pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, a dezvăluit pentru Agrointeligența-www.agrointel.ro că fermierii s-au prezentat în număr mare ieri, sâmbătă 12 mai la sediile APIA din țară pentru a profita de ultimele zile rezervate depunerii cererii unice din Campania 2018.

”Avem în total pentru Campania 2018 un număr de 822.085 cereri primite pentru o suprafață de 8.199.772 de hectare. În ceea ce privește ziua de ieri, 12 mai, când toate centrele au fost deschise pentru primirea fermierilor, am avut 5.389 de producători agricoli programați și 8.669 primiți. Deci agricultorii s-au prezentat în număr mare ajungându-se la un procent de 160,86 %”, a arătat Adrian Pintea pentru Agrointeligența-www.agrointel.ro.

Directorul agenției de plăți a anunțat că și astăzi, duminică 13 mai, funcționarii APIA se află la datorie pentru a primi cererea unică pentru Campania 2018. ”Din cele mai noi date centralizate avem la ora 9.00 deja 520 de fermieri primiți pentru depunerea cererii”, a mai spus directorul APIA.

Ministrul Agriculturii, mulțumit de cum decurge depunerea cererilor

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, a arătat ieri că înscrierea fermierilor la APIA pentru subvenţii merge bine şi că în data de 15 mai, când expiră termenul, va ”suda” uşile agenţiilor de plăţi, iar cei care nu se vor încadra în acest termen nu vor mai primi anul acesta subvenţii.

”Stăm bine cu depunerea cererilor, bine însemnând că nu vom avea niciun fel de eşec în acest domeniu, dar acest bine nu mă satisface, pentru că eu nu îl consider încheiat acest marş al preocupării noastre şi al angajării formidabile, pentru că să pui în sistem un milion de cereri trebuie să lucrezi tot timpul. Aştept şi zilele următoare să lucrăm în aşa fel încât în data de 15, la orele 24.00, când am spus foarte clar că vom închide obloanele la APIA, spun mai mult decât atât: – sudez şi uşile. (…) Indiferent ce fermier rămâne pe dinafară, el rămâne definitiv pentru anul acesta în afara sprijinului privind subvenţiile”, a declarat ministrul Petre Daea.

Reamintim că fermierii pot depune o singură Cerere Unică de Plată, chiar dacă deţin suprafeţe de teren în localităţi sau judeţe diferite! Pentru suprafaţe mai mari de 50 hectare de teren agricol cererile se depun la Centrele județene APIA, iar în cazul în care se care solicită o suprafaţă mai mică sau egală cu 50 hectare teren agricol cererile se depun la Centrele locale.

Sprijinul financiar este finanţat din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!