Ştiri agricole

DNA: OIERI-PREȘEDINȚI DE ASOCIAȚIE, trimiși în judecată pentru SUBVENȚIA APIA LA PĂȘUNI!

Oieri – președinți de asociație, luați la ochi de procurorii anticorupție din cauza subvențiilor APIA acordate pentru pășune. Doi crescători de animale cunoscuți au fost trimiși în judecată de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași, în stare de libertate. Fermierii sunt acuzați pentru săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, pentru obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

Potrivit procurorilor, fermierii inculpați sunt Petrișor Ioan și Vasiliu Mureș, la data faptelor reprezentanți legali ai Asociaţiei Crescătorilor de Animale din Comuna Tătăruşi, județul Iași, care în perioada 2012-2015 au depus cu rea-credință la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) mai multe documente false, în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemei unice de plată, pentru o suprafețe de teren (între 99,26 ha și 110,06 ha pășune) pe care nu le dețineau în realitate.

​Prin aceste demersuri, inculpații au obținut pe nedrept sprijin financiar nerambursabil, în total de 240.739,14 lei, sumă cu care APIA s-a constituit parte civilă în procesul penal.

În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri imobile ce aparțin inculpaților Petrişor Ioan și Vasiliu Mureş.​Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Iași cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


1 comentariu

  1. DNA-ul poate sa treaca si pe la primariile din judetul COVASNA aceasi probleme si acolo , licitatiile pt pasuni sunt asa fel organizate ca se stie din start cine va castiga!!!

Scrie un comentariu