Creșterea animalelorŞtiri agricole

CUTREMURĂTOR: Aproape 100 de animale AU ARS DE VII ÎNTR-UN SAIVAN!

Foto: www.ziaruldevaslui.ro

Animale arse de vii! Necazul s-a abătut peste un crescător căruia un incendiu puternic i-a mistuit, în câteva ore, ferma de creștere a animalelor din suburbia Moara Grecilor, județul Vaslui. Proprietarul și vecinii acestuia au reușit să salveze doar jumătate din cele 180 de capre aflate în interiorul saivanului construit din lemn și având acoperiș din tablă, 90 de animale fiind pârjolite.

Foto: www.ziaruldevaslui.ro

La sesizarea făcută prin numărul de urgență 112, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui a trimis în zonă două autospeciale de intervenție cu apă și spumă.

”În momentul în care echipajele au ajuns la intervenție, incendiul se manifesta generalizat cu flacăra la întreg saivanul, în suprafață de 140 de metri pătrați. Nouăzeci dintre caprele aflate în interior fuseseră salvate de către localnici”, a declarat responsabilul mass-media al ISU Vaslui, Vlad Cepoi pentru www.estnews.ro.

Intervenția pompierilor a durat două ore, urmând ca aceștia, împreună cu polițiștii criminaliști, să stabilească o posibilă cauză care a condus la aprinderea fermei de animale.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!