Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2018

APIA OLT are o nouă CONDUCERE. DORU NEACȘU, numit pe funcția de DIRECTOR

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Olt are o nouă conducere în persoana lui Doru Neacșu. Șeful APIA Central, Adrian Pintea, a semnat, marţi – 15 mai, ordinul de încetare a contractului de muncă al fostului director din Olt, Marinel Oaşă, după pierderea procesului cu Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP), și un alt ordin privind numirea în funcție a adjunctului instituției, Doru Neacşu.

Potrivit jurnaliștilor de la www.gazetanoua.ro, Curtea de Apel Bucureşti a dat o soluţie definitivă prin care obligă Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură la emiterea actului administrativ de încetare a raportului de serviciu al directorului Apia Olt, Marinel Oaşă. Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici a făcut o acţiune în instanţă împotriva APIA şi, implicit, a directorului oltean. La fond, Oaşă a avut câştig de cauză, dar la recurs a pierdut.

În vara lui 2011, când Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii a făcut public bilanţul pe anul 2010, numele lui Marinel Oaşă, directorul Agenţiei pentru Plăţi şi Intervenţie în Agricultură Olt, apărea ca fiind fost colaborator al Securităţii. Pentru ca totul să fie fundamentat şi conform legii, CNSAS l-a dat în judecată pe Oaşă pentru constatarea calităţii de lucrător/colaborator. Procesul s-a finalizat pe 25 ianuarie 2012, când Curtea de Apel Bucureşti a admis acţiunea CNSAS şi „a constatat calitatea pârâtului (Marinel Oaşă – n. red.) de colaborator al Securităţii”. La câteva zile după ce s-a pronunţat sentinţa, directorul APIA Olt a făcut recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care pe 29 martie 2013 a respins acţiunea reclamantului ca nefondat. Sentinţa este irevocabilă şi arată că Marinel Oaşă este colaborator al Securităţii.

APIA Central nu a considerat că este cazul să-i înceteze raportul de muncă, având în vedere că nu s-a demonstrat că a făcut poliţie politică. În 2015, ANFP a sesizat faptul că Marinel Oaşă este încă directorul APIA Olt și a acţionat APIA Central în judecată. Tribunalul Bucureşti a respins acţiunea ANFP, în noiembrie 2015. Recursul judecat de Curtea de Apel Bucureşti a dat dreptate ANFP.

Noul director are planuri mari pentru APIA Olt

Contactat de Agrointeligența-www.agrointel.ro, proaspătul director al APIA Olt, Doru Neacșu spune că cea mai mare dorință a sa din noua poziție pe care o deține este să atragă cât mai mulți bani europeni pentru fermierii din județ.  ”Ca planuri în viitor cel mai important lucru este să eficientizăm activitatea instituției iar restul atribuțiilor sigur că sunt în fișele postului. Și mai mult decât atât îmi doresc să fac posbil ca în viitor, în anii care urmează, să accesăm cât mai mulți bani de la Uniunea Europeană adică să eliminăm pe cât posibil toate erorile și să avem o rată privind banii neatrași cât mai mică”, a declarat noul director al APIA Olt.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu