Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2018

AJUTOR FINANCIAR APROBAT pentru fermieri! APIA face plățile până pe 30 SEPTEMBRIE!

Cuantum de 200.000 lei pe fermă! Ministerul Agriculturii a aprobat sumele care vor ajunge în conturile fermierilor români în următoarea perioadă iar data-limită pentru achitarea banilor, care se face prin Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), este de 30 septembrie 2018.

Este vorba despre sprijinul financiar excepțional cu caracter temporar acordat pentru producătorii de anumite fructe, şi care se asigură ca sprijin financiar aferent Fondului European de Garantare Agricolă – FEGA, prinMbugetul Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe anul 2018.

Potrivit Ministerului Agriculturii, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură efectuează plăţile până la data de 30 septembrie 2018, potrivit prevederilor art. 12 din Regulamentul Delegat (UE) nr. 1165/2017 al Comisiei. În baza cererilor de plată, producătorii de fructe şi organizaţiile de producători de fructe și legume primesc spijin financiar pentru măsura de retragere de pe piaţă în vederea distribuirii gratuite ce va permite beneficiarilor să-şi recupereze o parte din pierderile suferite ca urmare a crizei cauzate de embargoul impus de Rusia.

”Prelungirea interdicției impusă de guvernul rus importului de legume și fructe din Uniunea Europeană la data de 7 august 2014 duce în continuare la un risc serios de perturbare a pieței care ar putea provoca semnificative ale prețurilor ca urmare a faptului că o importantă piață de export continuă să fie indisponibilă. Măsurile excepţionale de sprijin cu caracter temporar acordate în baza acestei hotărâri sunt destinate acoperirii unei părţi a pierderilor suferite de producătorii agricoli din sectorul fructe care au efectuat măsura de retragere de pe piaţă în vederea distribuirii gratuite pentru produsele prevăzute la art. 1 alin. (2) din Regulamentul Delegat (UE) nr. 1165/2017 al Comisiei”, menționează Ministerul agriculturii.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu