Ştiri agricoleViaţa la ţară

ACCIDENT ÎNFIORĂTOR: Au plecat SĂ MUNCEASCĂ CINSTIT în agricultură, dar au lăsat în urmă 35 DE COPII ORFANI!

Au vrut să câștige un ban cinstit în agricultură dar și-au găsit sfârșitul într-un accident înfiorător care a șocat toată țara. Nouă români şi-au pierdut viaţa în accidentul rutier produs marţi în Ungaria, în apropiere de Budapesta, unde un microbuz înmatriculat în România s-a ciocnit violent cu un camion. Potrivit celor mai noi informații, victimele – şapte bărbaţi şi două femei – au lăsat în urma lor 35 de copii orfani.

Imagini tulburătoare au fost filmate de un şofer român care circula în spatele camionului implicat în accident. Bărbatul a coborât din maşină, pentru a acorda ajutor victimelor, dar s-a trezit în faţa unei privelişti terifiante: trupurile românilor erau spulberate în grămada de fiare, după impactul violent dintre microbuz şi autotren.

Românii erau din localităţile Deaj, Căpâlna, Agrişteu şi Bălăuşeri din judeţul Mureş. Cutremurător este faptul că una dintre femeile moarte în accidentul din Ungaria era însărcinată. Ea a pierit împreună cu soțul său. Autoritățile române și maghiare au aflat detalii tulburătoare despre tragedie. Petrişor Mezei şi soţia lui însărcinată locuiau în comuna Agrişeu, județul Mureş. Ei munceau în agricultură în străinătate ca să aibă posibilitatea să-i crească pe cei șapte copii pe care îi aveau împreună. Ei urmau să aibă încă un frate sau o soră, însă fătul a murit odată cu mama. Din nefericire, cei șapte frați au rămas acum orfani de ambii părinți.

Ministerul Afacerilor Externe din România a precizat că toate cele nouă victime ale accidentului au fost identificate ca fiind de cetățenie română. Trupurile neînsuflețite au fost transportate la morgă pentru efectuarea autopsiei.

Ministerul Afacerilor Externe va suporta costurile legate de repatrierea trupurilor neînsuflețite din Fondul special de urgență aflat la dispoziția ministerului.

Celula de Criză a MAE și echipa consulară mobilă a Ambasadei României la Budapesta își continuă activitatea 24/7, în baza procedurilor standard aplicabile în astfel de situații, până la finalizarea tuturor demersurilor de repatriere a trupurilor neînsuflețite. Ambasada României la Budapesta este în contact permanent cu autoritățile locale și cu membrii de familie și acordă asistență consulară, inclusiv prin eliberarea documentelor necesare repatrierii trupurilor neînsuflețite.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu