Ştiri agricole

FERMIER DIN SATU MARE: ”Domnul ministru DAEA m-a sunat după ce A CITIT ÎN AGROINTELIGENȚA DE NECAZUL MEU!”

Ministrul agriculturii Petre Daea s-a interesat personal despre problemele ce pun în pericol cea mai mare plantație de goji din România (foto: Goji Land Romania.eu)

Ministrul agriculturii se implică în salvarea unei ferme! Apelul lansat prin intermediul Agrointeligența – www.agrointel.ro de către producătorul de goji din Satu Mare, Emeric Kolbaszer, a ajuns în atenția ministrului agriculturii, Petre Daea. Șeful de la MADR a citit pe site-ul www.agrointel.ro scrisoarea deschisă pe care fermierul din Ciuperceni i-a adresat-o ministrului în speranța unei clarificări cu privire la suprafața pe care a înființat cea mai mare plantație de goji din România.

Agrointeligența-www.agrointel.ro este alături de fermierii care se confruntă cu probleme ce le pun, de multe ori, întreaga activitate în pericol. Recent, am scris despre necazul cultivatorului de goji (A INVESTIT 300.000 DE EURO, acum statul îl pune SĂ-ȘI DESFIINȚEZE PLANTAȚIA DE GOJI!)  și am atras atenția autorităților centrale și chiar europene asupra nedreptății care urmează să i se facă acestui producător agricol.

Astăzi, joi – 7 iunie, cultivatorul de goji din Ciuperceni ne-a sunat plin de bucurie, dar nu cu sufletul pe deplin ușurat, deoarece primise un telefon chiar de la ministrul agriculturii Petre Daea. ”Am rămas suprins când s-a prezentat că e ministrul agriculturii. Domnul ministru Petre Daea mi-a spus că a citit pe Agrointeligența scrisoare mea deschisă și să stau liniștit că dreptatea o să iasă la suprafață și problema se va rezolva”, ne-a transmis plin de speranță cultivatorul din Satu Mare.

Cultivatorul spune că de viitorul plantației din Satu Mare depinde și soarta altor cultivatori din zonă pe care Emeric Kolbaszer îi ajută să își vândă produsele la export. ”Mă sună oamenii mereu și mă întreabă că ei ce fac, merg să vândă în piață. E complicată problema pentru că dincolo de investiția în plantație se pierde și subvenția din acest an iar suma nu este mică având în vedere că suntem certificați ecologic. Mai mult, investiția prin care vrem să o facem printr-un proiect european se pierde pentru că avem oferte bune la utilaje și pentru procesare”, a mai spus Emeric Kolbaszer.

Vă reamintim că Agrointeligența-www.agrointel.ro a adus în atenția opiniei publice situația unui cultivator de Goji din Satu-Mare care riscă să rămână fără investiția de 300.000 de euro după ce autoritățile locale au decis să îl evacueze de pe terenul pe care l-a arendat în mod legal.

NOTĂ: Reporterii Agrointeligența – www.agrointel.ro sunt alături de dumneavoastră, fermierii României, și încercăm să vă sprijinim în problemele pe care le întâmpinați. Dacă aveți alte chestiuni pe care doriți să ni le semnalați, vă rugăm să ne contactați fie pe e-mail, la [email protected], fie telefonic, la numărul de telefon: 0744.311.359.

Citiți și:

RĂSTURNARE DE SITUAȚIE ÎN CAZUL FERMIERULUI OBLIGAT SĂ-ȘI DESFIINȚEZE PLANTAȚIA DE GOJI!

SCRISOAREA UNUI FERMIER pentru MINISTRUL PETRE DAEA: ”DUPĂ 10 IUNIE, MOR PE BANII MEI!”


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu