Ştiri agricole

START LA PLATĂ pentru SUBVENȚIA AȘTEPTATĂ DE FERMIERI!

Se fac plăţile pentru o subvenție importantă pentru fermierii români. Începând de astăzi, vineri – 8 iunie sumele cuvenite producătorilor agricoli vor fi transferate în conturile acestora pentru Programul Tomata în județele unde au fost depuse documentele justificative. În județul Olt primii 1.000 de beneficiari primesc banii începând de astăzi!

Direcția Agricolă Olt începe să facă plăţile pentru Programul Tomata. Potrivit directorului DAJ Olt, Dragoş Drăghicescu, astăzi  se vor face plăţile către primii 1.000 de beneficiari ai schemei de ajutor de minimis.
Plăţile se vor face în ordinea cronologică în care beneficiarii Programului Tomata şi-au depus documentele la DAJ Olt, prin care justifică comercializarea celor două mii de kilograme de roşii.

Până la această dată, au depus documentele justificative, care atestă comercializarea celor 2.000 de kilograme de tomate, 2.967 de beneficiari ai programului. Anul acesta avem 4.009 fermieri care au accesat această schemă de ajutor de minimis, iar 3.810 dintre aceştia sunt înscrişi în primul ciclu. Ministerul Agriculturii, prin Direcţia Agricolă Olt, va începe de mâine, 8 iunie, să facă plata celor 3.000 de euro per beneficiar”, a declarat Dragoş Drăghicescu pentru www.gazetanoua.ro.

Legumicultorii mai au timp până pe 15 iunie, după ce ministerul a prelungit acest termen de la 31 mai, să-şi depună documentele prin care să ateste vânzarea cantităţii de roşii cerute în program. Decizia a fost luată în contextul fenomenelor meteorologice nefavorabile desfășurate în perioada februarie-martie 2018, care au afectat creșterea și dezvoltarea răsadurilor precum și replantarea acestora.

Programul guvernamental de sprijin pentru tomate cultivate în spații protejate se află în al doilea an de implementare, asigurându-se astfel necesarul de consum intern de tomate proaspete din producția autohtonă începând cu luna mai și până în decembrie. În acest fel, producătorii vor fi încurajați să obțină produse de calitate, competitive, furnizând tomate autohtone în perioada de extrasezon.

Numărul fermierilor care valorifică producția în piețe la această dată este de 2.154, dintr-un total de 11.987 înscriși în program, ceea ce reprezintă 18 % din total.

Reamintim condițiile de eligibilitate pe care beneficiarii trebuie să le îndeplinească pentru acordarea ajutorului de minimis de 3.000 de euro/an:

-Să dețină o suprafață cultivată cu tomate în spații protejate de minimum 1000 mp;

-Să obțină o producție de minimim 2 kg de tomate/mp și să valorifice o cantitate de tomate de minimum 2000 kg dovedită cu documente justificative, de pe suprafața de teren menționată;

-Să fie înregistrați în evidențele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafețele cultivate cu tomate în sere și solarii.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!