Ştiri agricoleViaţa la ţară

VESTE EXCELENTĂ: 12 milioane de euro – BANI ALOCAȚI TINERILOR pentru CĂLĂTORII GRATUITE ÎN EUROPA!

Veste excelentă pentru tinerii români, inclusiv fermieri! Peste 15.000 de tineri care au împlinit 18 ani pot merge începând din 9 iulie într-o călătorie finanțată de Uniunea Europeană cu trenul în Europa dacă se înscriu într-un program lansat de Comisia Europeană. Programul se numeşte „Descoperă Uniunea” şi a fost gândit pentru a-i încuraja pe tineri să-şi asume identitatea europeană prin intermediul călătoriilor.

Principalul mijloc de transport va fi trenul iar tinerii pot admira priveliști impresionante, orașe și peisaje diverse care îi vor ajuta să descopere și să înțeleagă mai bine diversitatea Europei. Programul va începe din luna iunie iar candidaţii selecţionaţi vor trebui să urmeze un itinerariu prestabilit, cu trenul, autobuzul, feribotul şi cu avionul în unele cazuri. Călătoria lor va dura „până la 30 de zile“ şi va include „între una şi patru destinaţii străine“, iar de oportunitate se pot bucura în acest an aproximativ 15.000 de tineri.

Bugetul alocat de Comisia Europeană este de 12 milioane de euro.

Potrivit inițiatorilor, derularea acestui program este posibilă ca urmare a inițiativei Grupului PPE din Parlamentul European care a vrut ca fiecare cetățean european de peste 18 ani să simtă într-adevăr ce înseamnă să faci aprte din marea familie europeană și să te bucuri de libertatea de mișcare.

În cazul tinerilor de la noi, ei au din România doar două posibile prime destinaţii: Budapesta şi Viena, iar apoi, trebuie să caute alte trenuri către ţările pe care vor să le viziteze.

Cei interesaţi trebuie să depună aplicaţii în perioada 12 – 26 iunie. Mai multe detalii despre regulile de participare și orientările referitoare la această inițiativă vor fi publicate în mai 2018, la secțiunea „călătorii” de pe Portalul european pentru tineret. Informațiile vor fi publicate și pe paginile de Facebook și Twitter ale „European Youth”.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


1 comentariu

Scrie un comentariu