Ştiri agricole

MINISTRUL DAEA a dat startul OFICIAL al campaniei de recoltat la ORZ ȘI ORZOAICĂ!

Fermierii au demarat campania de recoltat la orz și orzoaică! Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale informează printr-un comunicat remis luni – 11 iunie către Agrointeligența-www.agrointel.ro că primele județe au început deja campania de recoltat la orz și orzoaică.

Conform MADR, până la data de 10 iunie 2018, în 15 județe (Arad, Bihor, Brăila, Buzău, Caraș Severin, Călărași, Constanța, Dolj, Galați, Giurgiu, Ialomița, Mehedinți, Olt, Teleorman și Tulcea) s-a recoltat orz, de pe o suprafață totală de 19.000 ha. În ceea ce privește orzoaica de toamnă, aceasta a fost recoltată de pe o suprafață de 3.500 ha în 5 județe, respectiv Arad, Bihor, Mehedinți, Teleorman și Timiș.

Petre Daea, Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale s-a deplasat vineri, 8 iunie, în județul Teleorman, comuna Vânători la Agro Lisscalifornia SRL, o fermă cu capital integral românesc. Ministrul nu a privit de pe margine munca fermierilor, ci s-a urcat pe combina de recoltat, imaginile fiind surprinse și postate pe pagina sa de Facebook.

La recoltat de orz, la SC Agro Lisscalifornia SRL, cu capital integral românesc, afacerea familiei Popescu, din județul Teleorman.

Publicată de Petre Daea pe 8 Iunie 2018


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu