Creșterea animalelorŞtiri agricole

OIER DISPERAT: Nu-mi pot trata copilul bolnav pentru că SAMSARII NU-MI DAU BANII PE OILE VÂNDUTE!

Continuăm să prezentăm cazurile oierilor care au căzut victimele unei rețele de samsari care, până acum, au reușit să își însușească ovine în valoare de cel puțin 10 miliarde de lei vechi, fără a le plăti crescătorilor banii pe marfa luată din fermele lor. În județul Vaslui, rețeaua condusă de familia Șaban din Hârșova, județul Constanța, a reușit, dintr-un foc, să încarce ovine de peste 2 miliarde de lei vechi. Crescătorii înșelați au luat legătura cu reporterii Agrointeligența – www.agrointel.ro pentru a lansa un apel disperat, în speranța că îi vor îndupleca pe cei care le-au luat animalele să le dea și banii.

Unul dintre crescătorii care au predat oi către familia Șaban este din localitatea vasluiană Vetrișoaia. Pe data de 24 aprilie, oierul a semnat contract cu samsarii – mai exact cu Regen Genghis Șaban și cu Iasor Sopos Nicolai, și a urcat în tirul lor nu mai puțin de 307 de oi cu 250 de miei frumoși, toți peste 10 kilograme. Valoarea contractului este de circa 900 de milioane de lei vechi întrucât prețul negociat a fost de 300 de lei pe oaia cu miel.

Au venit la mine trimiși de niște cunoscuți, dintr-o localitate vecină. Au luat și de la acei crescători și am zis să dau și eu oile că am mare nevoie de bani. Fetița mea de trei ani este în spital la Iași, este bolnavă și medicii mi-au zis că tratamentul de care are nevoie poate fi făcut la Viena, în Austria. Așa că am decis să vând oile pentru a-mi vindeca fetița. Numai că acești oameni au venit, au luat animalele, nu ne-au dat banii pe ele și acum nici nu mai răspund la telefoane de vreo trei zile”, ne-a spus, disperat, crescătorul de ovine din Vaslui.

Samsarii care i-au luat ovinele din fermă sunt aceiași care au păgubit până acum zeci de alți crescători din toată țara. În mod identic, și la Vaslui au venit cu tirul, au încărcat animalele și le-au promis fermierilor că le vor vira banii. Apoi nu au mai plătit. ”Am semnat și pentru trei vaci pe care, pe loc, mi-au dat 6.000 de lei, iar la oi mi-au dat atunci în mână 5.000 de lei. Restul sumei rămase nu ne-au mai virat-o prin bancă, așa cum era învoiala. Nici de vaci n-au venit să se mai intereseze. Doar oile le-au vrut. S-au chinuit să le înghesuie pe toate în tir, deși nu era loc. Două au pierit la transport mi-au spus”, ne-a mai dezvăluit fermierul.

Un vecin de-al său, cu ferma la 40 de kilometri distranță a dat și el oile acelorași infractori. Vasluianul are de luat 46.000 de lei, iar alte două persoane din zonă, 38.000 de lei, respectiv 39.000 de lei.

Suntem disperați, nu știm ce să mai facem. Ultimele dăți când le-am spus să ne dea banii ne-au tot dat termene, dar la expirarea lor nu găseasm banii în cont. A fost tatăl meu și la ei la Hârșova și ne-au rugat să nu le face plângere sau să îi dăm în judecată, că ne vor plăti. Dar nimic”, ne-a spus oierul din Vetrișoaia.

Confruntați cu apariția numelui lor în seria de articole Agrointeligența – www.agrointel.ro, familia Șaban, acuzată că a înșelat oieri din toată țara, s-a apărat în fața crescătorilor că informațiile prezentate sunt ”plasate” de persoane răuvoitoare, că buletinul tânărului Șaban a fost furat sau că procesele pe rol în mai multe județe sunt menite să îi discrediteze. În ciuda acestor ”argumente”, niciun oier care a predat animalele către această rețea nu și-a primit sumele cuvenite prin contract. 

Agrointeligența – www.agrointel.ro face un apel către toți oierii: NU VINDEȚI ANIMALELE CĂTRE ACESTE PERSOANE sau către alți samsari despre care nu aveți toate informațiile și de la care riscați să nu vă primiți banii. Dacă sunteți victimele acestei rețele sau ai alteia, faceți de urgență plângere la poliție!

Nu uitați – Agrointeligența este alături de dumneavoastră! Vă stăm la dispoziție pentru orice probleme cu care vă confruntați la numărul de telefon 0744.311.359 sau pe adresa [email protected]!

Citiți și:

OIERI, FERIȚI-VĂ DE ACEST SAMSAR! A înșelat zeci de fermieri: PREIA MIEII ȘI APOI NU MAI TRIMITE BANII!

SFATUL UNUI AVOCAT pentru OIERII ÎNȘELAȚI: ”Nu mai așteptați! DEPUNEȚI URGENT PLÂNGERE LA POLIȚIE!”

 


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


1 comentariu

  1. Ceva nu pusca. In primul rand legatura intriseca nu este intre cioban- pagubit si reporteri ai unor seituri. Din cate se pare SAMSARUL este un cetatean ,,onest’ la prima vedere si lipsit de incredere pana la probatiune. Samsarul este un ,,miel” plamadit de crescatorul de animale, ce primeste aripi de vultur intr – o sociatate bazata pe neincredere, ocolirea si nesocotirea legilor si intretinut de catre cei ce trudesc,, iar conform zicalei- las ca merge si asa, IATA ca nu merge cum trebuie. !. Animalele crescute sunt supuse unor reguli bine stiute de catre ei si medicii veterinari. Carnetul de producator (atestat) este facut sa fie inteles si practicat de oameni cu ceva carte. El este insotit de adeverinta – reg. agricol, etc. Cand valorile depasesc 5000 de lei tranzactiile se fac prin banca, deci nu se primesc in mana 6000 sau 5000 de lei! Unde sunt facturile proforma, disponibil bani, etc? Zeci de mii de lei nu se dau pe vorbe, in spatele trailerului. Cum se poate sa dai ceva unei persoane si sa nu cunosti locatia- firma ce primeste animalele? In spatele acestor tranzactii sta nelegiuirea, necunoasterea unei reguli simple- dai cu dreapta primesti cu stanga totul la vedere prin banca. Acum se da de lucru la avocati care isi freaca mainile ca au prins un contract beton, Daca se intampla asemenea fenomene prin Romania este acela ca o parte din noi isi fac de cap. daca pagubitii se gandeau bine acum multi ani in urma si urmau un sistem modern de vanzare a produselor, etc. in sistem BURSA nu mai existau samsari. Nu degeaba inainte de 89 functionau sociatatile – asociatiile INTERCOOPERATISTE. Se strangeau mieii de la mai multe CAP – uri se ingrsau si se vindeau la PRODEXPORT CONSTANTA DIRECT la ALBANEZ. Ce vremuri de ascultare si marketing! Livra ,,samsarul arab” banii in cont si, numai ATUNCI pleca vaporul din Constanta. Poate ca nu este tarziu ca ciobanul sa se apuce de treaba. Daca nu poate sa se asocieze la crestere cel putin la vanzare sa se simta sigur. Pacat ca nu ne invatam minte sa traim si sa crestem intr – o asociatie.

Scrie un comentariu