• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Moment bun pentru cumpărători: piaţa mondială a cărnii de vită gâfâie sub presiunea supra-ofertei

    agrointeligenta.ro -

    Momentul este bun pentru cumpărătorii de carne de vită – pe piaţa internaţională oferta depăşeşte cu mult cererea, cei mai imprtanţi exportatori atingând valori record pentru livrările trimise peste mări, ceea ce trage preţurile în jos.

    Creşterea preţurilor la furaje a scăderii stocurilor de porumb şi de soia a determinat creşterea numărului de sacrificări de animale, peste puterea de absorbţie a pieţei internaţionale la ivelul căreia consumul a scăzut atât în ţările dezvoltate cât în cele emegente sub efectele diferite ale crizei în cele două mari zone ale economiei mondiale.

    În condiţiile în care, după seceta de anul trecut, anul acesta sînt aşteptate recolte bune la majoritatea plantelor furajere, trendinţa de scumpire a nutreţului îşi trăieşte ultimele zile.

    Marii producători de carne de vită au livrat în mai pe piaţa internaţională cantităţi record sau aproape de record.

    Dintre cei care au atins recorduri se numără australienii, care, în mai, au livrat peste mări 103 207 de tone, cea mai mare cantitate din ultimele 70 de luni (noiembrie 2006).

    Exporturi în creştere au realizat şi americanii, care au profitat şi de redeschiderea pieţei nipone după stingerea scandalului sanitar veterinar generat de suspiciunile privitoare cazuri de encefalopatie spongiformă.

    De asemenea, în Europa, numărul vitelor sacrificate şi trimise spre piaţa celor douăzeci şi şapte, a fost în mai, în creştere faţă de perioada similară a anului trecut.

    De la începutul lui aprilie şi până acum preţul cărnii de vită a variat la bursa de mărfuri de la Chicago – Chicago Board of Trade (CBOT) în intervalul 120 de cenţi per livră – cea mai mică valoare înregistrată, este drept de mai multe ori, în ultimele 9 luni.

    Sursa foto: janehortonphotography.wordpress.com


    Te-ar mai putea interesa

    Rusia elimină taxele la import pentru carnea de pui în ideea de a coborî preţurile Producția românească de carne de porc a scăzut cu 8%, cea de carne de pasăre a crescut cu 9,3% Șef DSVSA: Document obligatoriu pentru a transporta porcul tăiat pentru Crăciun

    Ultimele știri

    România ar putea avea un laborator care să efectueze analizele pentru mierea din afara UE UCPR: Produsele avicole obținut în fermele din România sunt sigure din punct de vedere al sănătăţii Situație fără precedent în SUA: Gripă aviară depistată la vaci de lapte