Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

Veste de la Guvern: Banii pentru subvențiile fermierilor au ajuns în conturi!

Vești despre banii alocați pentru subvențiile fermierilor! Premierul Viorica Dăncilă a declarat astăzi, luni 12 august că în conturile României au intrat încă 103,2 milioane euro din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA). Din acest fond se achită fermierilor subvențiile agricole de tip plăți directe, prin APIA.

Vin vești foarte bune din agricultură. Săptămâna trecută au intrat în conturile României încă 103,2 milioane euro din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA). De la preluarea guvernării, în conturile fermierilor români au intrat 8,78 miliarde de euro din fonduri europene. Numai în acest an, au venit de la Comisia Europeană 2,53 de miliarde de euro pentru fermieri și dezvoltarea satului românesc. Acestor sume se adaugă peste 1,4 miliarde euro plătiți ca subvenții din bugetul național”, a arătat Dăncilă.

Aceasta a amintit și despre sumele plătite legumicultorilor care au participat la Programul pentru Tomate. ”Continuăm sprijinul acordat fermierilor și agricultorilor pentru a asigura prezența pe piață a produselor autohtone.Ministrul Agriculturii Petre Daea m-a informat că a fost plătită ultima tranșă, de peste 200 de milioane de lei către legumicultorii înscriși în ciclul I al Programului de sprijin pentru tomate. Este un program extrem de apreciat. În prima etapă din acest an s-au înscris aproape 20.000 de legumicultori, iar aproximativ jumătate dintre ei au obținut producție suplimentară și încă livrează pe piață”, a mai spus premierul.

Dăncilă a subliniat că deja sunt înscriși pentru ciclul II al programului peste 4000 de producători agricoli, ”ceea ce înseamnă în continuare că în aprovizionarea cu tomate a populației românești avem tot sprijinul din partea acestora”.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!