Ştiri agricoleViaţa la ţară

AGRICULTORI, ATENȚIE! POMPIERII ÎNCEP CONTROALELE ÎN FERME!

Pompierii încep controalele în ferme (foto: cotidianul.ro)

Arderea miriștilor este interzisă și îi expune pe fermieri nu doar tăierii subvențiilor, dar și unor sancțiuni din partea autorităților, mai exact din partea pompierilor. Aceste arderi sunt permise numai cu autorizație și sub supravegherea specialiștilor, putând să se extindă și să provoace pagube.

Conform statisticii, în iulie și august se înregistrează cele mai multe intervenții ale pompierilor la incendii şi arderi necontrolate realizate în scopuri de igienizare a terenurilor de vegetaţia uscată. Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Banat al județului Timiș pun accent pe prevenție și au transmis autorităților locale mai multe măsuri în acest sens, în Colegiul Prefectural Timiș.

Reprezentanții ISU Banat transmit că în perioada următoare vor fi „controale de prevenire la operatorii economici din profilul agricol, precum și pe timpul perioadei de recoltare a cerealelor, în vederea informării preventive și verificarea modului de respectare a măsurilor de apărare împotriva incendiilor”.

Arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului în vecinătăţi se sancţionează contravenţional cu amenzi cuprinse între 1.000 – 2.500 lei.

Sursa: tion.ro


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


1 comentariu

  1. controale ticule,
    Avem nevoie de controale,sa fim controlati de mediocrii.
    Orice mediocru care controleaza ,pentru ca are dreptul,in tara noastra,el e buricul pamantului, si cu toate ca mediocritatea ne duce la rapa.

Scrie un comentariu