Ştiri agricole

DANIEL BOTĂNOIU, decorat de STATUL FRANCEZ cu Ordinul MERITUL AGRICOL în grad de Ofițer!

VEZI GALERIA | 4 POZE

Una dintre cele mai mari realizări profesionale din viața sa! Așa descrie Daniel Botănoiu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii, distincția pe care a primit-o astăzi din partea statului francez.

”Am trăit astăzi una dintre cele mai mari realizări profesionale din viață: Ambasada Franței m-a distins cu Ordinul Meritul Agricol în grad de Ofițer!”, a scris Daniel Botănoiu pe Facebook, unde a postat și câteva imagini de la eveniment.

”Țin să-mi prezint înalta considerație în fața E.S. doamnei Michele Ramis, Ambasadoarea Franței în România. Doamna Michele Ramis a subliniat, în discursul său de decernare a medaliei, că francofonia și francofilia mi-a permis să port discuții importante în statul francez, în care am susținut clar poziția României, confirmând astfel dinamica dintre cele două țări partenere”, a mai spus Botănoiu.

Secretarul de stat în MADR a vorbit și despre relația sa cu Franța, țară care i-o oferit ”șansa specializării”: ”Relaţia cu Franţa este pentru mine una specială. Dincolo de ceea ce facem în viaţa profesională, rămâne țara care ne-a creat şi ne-a cizelat, ne-a educat. Astfel, dacă României îi datorez faptul că m-am născut în această patrie, am învăţat, trăiesc şi profesez aici, Franţei îi datorez faptul că mi-a oferit şansa specializării, a învăţării printre cei mai buni, a consecvenţei şi a profesionalismului”

Ordinul Meritului Agricol, înfiinţat în 1883, are vocaţia să recompenseze persoanele care au oferit servicii excepţionale fie agriculturii, fie în practica agriculturii sau în industriile conexe, fie în funcţii publice, prin activităţi ştiinţifice sau publicaţii agricole

Scrie un comentariu


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!