Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

PLĂȚI SUBVENȚII: Ce bani AU INTRAT ÎN CONTURILE FERMIERILOR! SUMELE pe care APIA le mai poate ACHITA FĂRĂ PENALIZĂRI!

Bani în conturile fermierilor și plăți ce mai trebuie efectuate pentru producătorii agricoli. Finele lunii iunie a fost termenul limită pentru plata subvențiilor iar cea mai mare parte dintre agricultori au deja banii transferați în conturi. Agrointeligența-www.agrointel.ro a aflat că APIA mai poat achita bani către fermieri și după această dată și care sunt condițiile astfel încât Comisia Europeană să nu penalizeze țara noastră.

Agenţia de Plăţi și Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a plătit peste 95 la sută din totalul fermierilor eligibili pentru subvenții, până pe 30 iunie 2018. Aceasta este condiția ca țara noastră să nu fie penalizată de către Comisia Europeană astfel că APIA mai poate face transferuri cu deconturi UE către fermieri și după această dată mai exact până în 15 octombrie 2018.

Trebuie să ajungi la minim 95 la sută până pe 30 iunie iar APIA a plătit la nivel național acest procent. Dacă pragul era sub 95 la sută atunci sumele erau suportate doar din bugetul național iar UE nu le mai deconta către țara noastră”, ne-au spus specialiști ai APIA.

Potrivit acestora, momentan la plată au rămas fermierii care încă mai au diverse probleme de clarificat la dosare, situație ce se va rezolva numai după ce APIA va avea contract de mentenanță IT.

Agenția de plăți a anunțat într-o conferință că achitase deja până în luna februarie următoarele sume:

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!