Ştiri agricole

FERMIERII ÎN LUPTA CU APELE: „Am făcut ȘANȚ ÎN CÂMP pentru A-MI SALVA CULTURILE DE CARTOFI ȘI VARZĂ!”

În lupta cu apele, fermierii acționează! În toiul alertei de Cod Portocaliu de ploi, tânărul agricultor Marciuc din Rădăuți, județul Suceava, nu a așteptat ca precipitațiile să se oprească. Și-a dat seama că trebuie să intervină dacă vrea să își salveze cultura de cartofi și cea de varză.

Fermierul a închiriat degrabă un excavator de la o cunoștință și sâmbătă, 30 iunie, a mers în câmp pentru a efectua o lucrare menită să permită apei să se scurgă fără a-i distruge complet cultura. Astfel, suceveanul a săpat un șanț în mijlocul câmpului, reușind să adune aici surplusul de apă ce acoperise plantele până la un nivel de 70 de centimetri. ”Dacă nu aș fi intervenit rapid, așteptând să se oprească ploaia, probabil aș fi pierdut cultura de cartofi pe 2-3 hectar, dar și varza de toamnă”, ne-a declarat Ionuț Marciuc.

Șanțul săpat de fermier pentru scurgerea excesului de apă are o adâncime de un metru și 20 de centimetri și s-a dovedit lucrarea de urgență cu care suceveanul a reușit, pentru moment, să își salveze cultura agricolă inundată de ploile din ultimele zile!


Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!