Ştiri agricole

INFRACȚIUNI CU SUBVENȚIA pentru PĂȘUNI! INCULPAȚII: ANGAJAȚI DIN PRIMĂRIE!

Acuzații grave! Infracțiunile efectuate cu subvențiile pentru pășuni le-au adus dosare penale unor funcționari ai primăriei pe care procurorii anticorupţie i-au trimis în judecată. În cauză sunt acuzați trei foşti și actuali angajaţi ai Primăriei Petroşani care au efectuat infracţiuni de corupţie. Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Hunedoara, nefiind stabilit un prim termen de judecată.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) şi Asociaţia Composesorală Poienile Tăii, Băniţa, Dâlja Mare s-au constituit părţi civile în cauză. Acuzaţiile aduse celor trei de procurorii DNA sunt de „infracţiuni de corupţie, participaţie improprie în formă continuată la infracţiunea de folosire sau prezentare de documente inexacte dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul UE”.

De altfel, Asociaţia Composesorală este cea care a depus plângerea penală împotriva celor trei funcţionari publici. Din primele informaţii, ar fi vorba despre pretenţiile composesoratului privind subvenţiile acordate de APIA pentru o păşune pe care Primăria Petroşani a închiriat-o către o persoană fizică. Păşune care, ulterior, a ajuns în posesia composesoratului, printr-o hotărâre a instanţei.

Unul dintre acuzații a precizat pentru publicația locală www.estnews.ro că primăria a închiriat o păşune, iar respectiva păşune a fost revendicată de o asociaţie composesorală, cu care primăria s-a judecat 10 ani. Asociaţia a câştigat în 2016, în instanţă, dreptul de proprietate asupra păşunii. În 2017 a fost împroprietărită. Acum, doreşte să i se restituie subvenţia pe perioada anilor 2013, 2014 şi 2015. Închirierea s-a făcut în baza unor hotărâri ale Consiliului local Petroşani şi a unor contracte.

”Chiriaşul a încasat subvenţia, iar primăria a încasat banii din închirierea păşunii. Păşunea are o suprafaţă de 180 de hectare. Vom merge în instanţă şi ne vom apăra. Plângerea a fost depusă în 2015”, a spus unul dintre acuzați.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu