• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • AGRO IMM Invest 2021: Lista băncilor prin care fermierii pot accesa schema de ajutor de stat

    Ramona Dascălu -

    Au fost aprobatele primele garanții în cadrul AGRO IMM Invest 2021! Din numărul record de 10.006 IMM-uri, care s-au înscris deja pe platforma www.imminvest.ro, peste 1.700 au aplicat pentru Agro IMM Invest, în timp ce peste 8.200 IMM-uri au aplicat pentru IMM Invest. Suma totală solicitată de către cele 10.006 IMM este de 12,7 miliarde lei.

    Potrivit unui comunicat remis Agrointeligența – AGROINTEL.RO, primele garanții în cadrul Programului IMM INVEST 2021 au fost aprobate, ca urmare a publicării tuturor prevederilor legale necesare implementării Programului, legate de nivelul comisioanelor de risc și administrare, modelele convențiilor de lucru și mecanismul financiar de transfer al sumelor aferente granturilor cuvenite beneficiarilor în cadrul Schemei de ajutor de stat.

    În cadrul programului IMM INVEST etapa 2021 au fost introduse noi categorii de beneficiari precum profesiile liberale, fermierii și întreprinderile mici cu capitalizare de piața medie (întreprinderi care, împreună cu întreprinderile pe care le controlează și întreprinderea/întreprinderile care are/au controlul direct sau indirect asupra lor, au între 250 și 500 de angajați și o cifră de afaceri anuală ce nu depășește 100 de milioane euro sau al căror bilanț anual nu depășeste 86 de milioane euro).

     Peste 1.700 de fermieri au aplicat pentru AGRO IMM Invest

    Potrivit informării primite, FNGCIMM a semnat actele adiționale la convențiile de garantare cu băncile partenere în Programul IMM INVEST ediția 2021, iar platforma pe care întreprinzătorii se pot înscrie pentru a accesa Programul IMM Invest și subprogramul AGRO IMM INVEST- https://www.imminvest.ro/ este deschisă pentru înscrieri. Întreprinzătorii pot consulta starea propriei solicitări accesând site-ul FNGCIMM – https://www.fngcimm.ro/informatii-solicitari-garantii-imm. Aplicaţia web-plafon care oferă platforma comună prin care se derulează procesul de verificare a documentației aferente solicitărilor de garantare între  FNGCIMM și bănci este operațională și digitalizată, ceea ce permite asigurarea unui flux rapid de analiză și aprobare a solicitărilor de finanțare garantată. Un număr record de 10.006 IMM-uri s-au înscris deja pe platforma www.imminvest.ro, din care peste 8.200 IMM-uri au aplicat pentru IMM Invest, iar peste 1.700 IMM uri au aplicat pentru Agro IMMInvest. Suma totală solicitată de către cele 10.006 companii este de 12,7 miliarde lei.

    AGRO IMM Invest – accesul fermierilor la capital financiar cu un plafon de garantare 1 miliard lei

    Potrivit dircetorului general al Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM, Dumitru Nancu, fermierii români au acces prin intermediul AGRO IMM Invest la capital financiar cu un plafon de garantare 1 miliard lei.

    “FNGCIMM IFN SA a operaționalizat primele 5 măsuri pentru mediul de afaceri din Programul de Guvernare. Acum este momentul ca întreprinzătorii care doresc să îsi dezvolte afacerile, să se înscrie în IMM Invest și să se alăture celor peste 25.500 de IMM-uri participante în anul 2020 care au beneficiat de facilitățile pe care le oferă cel mai de succes program economic, lansat de Guvernul României. Având în vedere solicitările pe care le-am primit din toate domeniile de activitate și din toate sectoarele economice, în ediția din acest an, am extins categoriile de beneficiari eligibili, prin includerea întreprinderior mici cu capitalizare de piață medie, a fermierilor, a profesioniștilor și a formelor de organizare a profesiilor liberale, care pot accesa acum credite de investiții și credite pentru capital de lucru, beneficiind de granturi pentru plata dobânzilor și a comisioanelor de risc și garantare. Împreună cu partenerii bancari, oferim cea mai ieftină finanțare-garantată disponibilă pe piață și în acelasi timp, depunem toate eforturile să asigurăm cea mai rapidă infuzie de capital, la care pot apela IMM-urile. Măsurile implementate de către FNGCIMM IFN SA în cadrul Programului de Guvernare respectiv, IMM Invest –accesul la capital financiar cu un plafon de garantare de 14 miliarde lei, AgroIMM Invest – accesul fermierilor la capital financiar cu un plafon de garantare 1 miliard lei, IMM Factor – schema de garantare de către stat a creditului comercial plafon de garantare 1 miliard lei , IMM Leasing – accesul la leasing financiar, cu un plafon de garantare de 2 miliarde lei, Noua Casa – plafon de garantare 1,5 miliarde lei și OUG 37 amânarea ratelor, precum și înființarea Fondului de capital de risc pentru reziliența economică devin pilonii de relansare a economiei românești și reprezintă răspunsul Guvernului, al Ministerului de Finanțe și al FNGCIMM IFN SA la necesitățile crizei actuale, care a adus multe provocări, dar și multe oportunități de resetare a sectorului IMM și de deschidere a sistemului bancar către finanțarea economiei”, a declarat Dumitru Nancu, Director General al FNGCIMM, se mai arată în comunicat.

    Bănci participante în programul AGRO IMM Invest

    Pentru accesarea IMM INVEST sau a subprogramului AGRO IMM INVEST, beneficiarii vor selecta una dintre cele 22 de banci participante în cadrul Programului IMM Invest: Banca Transilvania, BCR, CEC Bank,  Raiffeisen Bank, BRD- Groupe Societe Generale, Unicredit Bank,  Alpha Bank, Intesa Sanpaolo Romania, Exim Bank,  OTP Bank, Banca Romaneasca, ING Bank, First Bank, Credit Agricole Bank, Patria Bank, Libra Internet Bank, Porsche Bank, Procredit Bank,  Vista Bank, Idea Bank, Garanti Bank și Techventures Bank.

    În cadrul schemei de ajutor de stat asociate Programului IMM INVEST și a Subprogramului AGRO IMM INVEST, ajutorul de stat acoperă plata dobânzii datorate de beneficiarii Programului/Subprogramului pe o perioadă de 8 luni de la data acordării creditului, fară a se depăși data de 30 iunie 2022, precum și valoarea integrală a comisionului de administrare și a comisionului de risc datorat pe întreaga durată de derulare a creditului garantat.


    Te-ar mai putea interesa

    Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață

    Ultimele știri

    MARSAT vine în sprijinul micilor fermieri care vor să își cumpere utilaje cu fonduri europene! Parlamentul European a votat simplificarea PAC cu flexibilitate pentru condițiile de mediu Stațiunea Dancu, ”pepinieră” de vaci campioane. Producția medie de lapte în ferma ”de stat”