• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • AFIR lansează în curând și intervenția DR 37 – Transfer de cunoștințe

    Roxana Dobre -

    Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) va da startul pentru o nouă sesiune de finanțare din fonduri europene, în valoarea de 1.800.000 euro. AFIR a anunțat lansarea sesiunii de depunere a Cererilor de finanțare aferente Intervenției DR 37 – Transfer de cunoștințe.

    AFIR a anunțat astăzi, marți – 7 noiembrie, că în perioada 20.11.2023, ora 09.00 – 22.03.2024, ora 16.00 se pot depune cereri pentru Intervenția DR 37 – Transfer de cunoștințe.

    Citiți și: Fonduri europene agricultură. Primele intervenții lansate de AFIR pentru fermieri

    AFIR lansează sesiunea de primire a proiectelor pentru DR-37

    Beneficiarii se pot înscrie online

    Furnizorii de formare profesională interesați de depunerea de cereri de înregistrare și cereri de finanțare se vor înscrie on-line, accesând următorul link: https://depunereDR37.afir.ro.

    Alocarea financiară este de 1.800.000 euro.

    Domeniile de formare profesională din cadrul DR 37 – Transfer de cunoștințe:

    – eco-scheme;
    – cunoștințe în materie de mediu, climă și eficiență a utilizării resurselor în cadrul exploatațiilor agricole.

    Durata cursurilor va fi de 3 zile pentru primul domeniu și 5 zile pentru ambele domenii, inclusiv activitățile practice prevăzute, acestea adresându-se fermierilor din România.

    Pragul de calitate prestabilit este de 50 puncte.Participarea cursanţilor în cadrul acţiunilor de formare profesională şi dobândire de cunoştinţe este susținută financiar din FEADR.

    Citiți și: Nou ghid publicat! Fonduri nerambursabile de până la 94 euro/zi/fermier

    Cine poate beneficia de banii derulați prin AFIR

    Furnizorii de formare profesională se pot înregistra pe platformă în mod continuu în vederea înscrierii în Registrul furnizorilor eligibili de servicii de formare profesională, pe o perioadăde 3 luni de la data deschiderii sesiunii de înscriere.

    Pentru depunerea cererilor de finanțare pentru cursuri de formare profesională, sesiunea va fi continuă iar în urma evaluării proiectelor se vor elabora Rapoartele intermediare/finale de selecție care cuprind Listele proiectelor selectate/neselectate aferente cererilor evaluate depuse pentru fiecare lună.

    Depunerea se va închide la epuizarea valorii de etapă alocată apelului de proiecte nr. 1 aferent intervenției DR 37 – Transfer de cunoștințe, dincadrul PS 2023-2027, sau la expirarea termenului prestabilit.

    Beneficiarii/solicitanții eligibili sunt entități/consorții publice sau private, care activează în domeniul formării profesionale, care îndeplinesc criteriile de eligibilitate și de selecție.

    În cadrul intervenției DR-37 sunt eligibile trei variante de Cost Unitar Standard (CUS), respectiv pentru:

    – Întâlniri față în față cu cazare (CUS – A), cu o valoare de 94 euro/persoană/zi;
    – Întâlniri față în față fără cazare (CUS – B), cu o valoare de 67 euro/persoană/zi și pentru
    – Întâlniri online (CUS – C), cu o valoare de 21 euro/persoană/zi.

    Aceste costuri includ, după caz, costul unitar standard pentru experții formatori, echipa de implementare, transport, cazare, masă, sală de conferințe, consumabile și materiale suport, cheltuieli indirecte.


    Te-ar mai putea interesa

    Bursa ploilor – cât a plouat până astăzi în fiecare județ Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri

    Ultimele știri

    MARSAT vine în sprijinul micilor fermieri care vor să își cumpere utilaje cu fonduri europene! Parlamentul European a votat simplificarea PAC cu flexibilitate pentru condițiile de mediu Stațiunea Dancu, ”pepinieră” de vaci campioane. Producția medie de lapte în ferma ”de stat”