Ştiri agricoleStrategii de afaceri

TVA REDUS pentru FERMIERI: Noua lege, PUBLICATĂ ÎN MONITORUL OFICIAL!

Foto: www.agro.basf.ro

Veste bună pentru fermieri. O lege importantă pentru producătorii agricoli a fost publicată în Monitorul Oficial fiind astfel în vigoare și prevede că începând de anul viitor se extinde categoria serviciilor pentru care se plătește TVA redus în procent de 9%. Astfel, cota de TVA de 9% completează lista serviciilor din agricultură cu livrarea apei pentru irigații și serviciile de alimentare cu apă și canalizare.

În prezent, pentru serviciile ce constau în livrarea apei pentru irigații în agricultură, era prezentă și sintagma ”apă potabilă”, ce va fi eliminată prin reformularea literei g) de la art. 291 alin. (2) din Codul fiscal.

Reamintim care sunt celelalte categorii de prestări de bunuri și servicii pentru care se aplică cota redusă de TVA de 9% :

-livrarea de medicamente de uz uman și veterinar;
– livrarea următoarelor bunuri: alimente, inclusiv băuturi, cu excepția băuturilor alcoolice, destinate consumului uman și animal, animale și păsări vii din specii domestice, semințe, plante și ingrediente utilizate în prepararea alimentelor, produse utilizate pentru a completa sau înlocui alimentele.
-livrarea de îngrășăminte și de pesticide utilizate în agricultură, semințe și alte produse agricole destinate însămânțării sau plantării, precum și prestările de servicii de tipul celor specifice utilizate în sectorul agricol, prevăzute prin ordin comun al ministrului finanțelor publice și al ministrului agriculturii și dezvoltării rurale.

Citiți și: ANUNȚ URIAȘ pentru TOȚI FERMIERII! A scăzut TVA pentru LIVRAREA SEMINȚELOR ȘI ÎNGRĂȘĂMINTELOR!


Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!