• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • FONDURI EUROPENE: Documentul OBLIGATORIU pentru a primi FINANȚAREA PROIECTULUI!

  Roxana Dobre -

  Anunț oficial de la Agenția pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) pentru fermierii interesați în anul 2018 de bani europeni. Agenția recomandă solicitanţilor Programului Național de Dezvoltare Rurală să acorde o atenţie sporită la întocmirea documentaţiei obligatorii pentru depunerea cererilor de finanţare în sesiunile care vor fi lansate anul aceasta.

  „În acest moment, ne pregătim să lansăm noile sesiuni de depunere a cererilor de finanțare și cu această ocazie reamintesc faptul că, în afară de documentele obligatorii pe care le solicităm la depunerea dosarelor, există o serie de condiţii pe care potenţialii beneficiari trebuie să le respecte şi la contractare. Un exemplu în acest sens este solicitarea Cazierului judiciar al responsabilului legal, fără înscrieri care privesc sancţiuni economico-financiare. Au fost situaţii în care solicitanţii au fost declaraţi eligibili în urma evaluării, dar nu s-a putut încheia contractul de finanţare pentru că reprezentantul legal nu îndeplinea această condiţie, prevăzută în Ghidul solicitantului”, a declarat Adrian Chesnoiu, directorul general al Agenției pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR).

  Astfel, AFIR reamintește solicitanţilor faptul că în Cazierul judiciar al reprezentantului legal nu trebuie să apară infracţiuni de natură economică sau cu implicaţii economice, acestea fiind cele care afectează patrimoniul unei persoane fizice sau juridice, publice ori private.

  Trebuie menționat că în principal Codul Penal conține reglementări privitoare la activitățile economice, comerciale și financiare care se desfășoară și a căror existenta și dezvoltare lezează economia națională, împiedică activitatea agenților economici, prejudiciază interesele economice ale populației. De asemenea, se regăsesc astfel de norme cu caracter penal și în legi speciale, precum: Legea nr. 78/ 2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie; Legea nr. 31/ 1990 privind societăţile, Legea nr. 241/ 2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, Codul vamal, Codul Fiscal și de procedură Fiscală, Codul Silvic, legislație bancară și alte legi specifice domeniilor de activitate.

  ”Subliniem faptul că fiecare cazier judiciar este supus unei analize foarte atente efectuate de către experții AFIR, în funcție de articolele legale înscrise”, mai atarge atenția AFIR.

  Listă exemplificativă cu infracţiuni de natură economică sau cu implicaţii economice.

  Lista are caracter exemplificativ având în vedere dimensiunea și varietatea domeniilor economice și a reglementărilor specifice, precum și dinamica procesului normativ. Cele mai importante acte normative care conțin prevederi legislative cu referire la infracţiuni de natură economică sau cu implicaţii economice sunt:
  Infracţiuni prevăzute în Codul penal
  Infracţiuni contra patrimonului (art. 228 – 252);
  Infracţiuni de corupție și de serviciu (art. 289 – 309);
  Infracţiuni de fals (art. 310 – 319)
  Legea nr. 31/ 1990 privind societăţile (art. 271 – 281);
  Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale (cap. II, art. 3 – 9);
  Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie;
  Legea nr. 656/2002 pentru prevenirea şi sancţionarea spălării banilor (art. 29, 31);
  Codul vamal al României (art. 270 – 275);
  Legea nr. 59/1934 asupra cecului, (art. 84, pct. 1-4);
  Legea nr. 21/1996 a concurentei (art. 65);
  Legea nr. 46/2008 – Codul Silvic ( TITLUL VI: Răspunderi şi sancţiuni).
  Alte legi sectoriale care reglementează activități economice pot conține secțiune dedicată contravențiilor și infracțiunilor.

  Reamintim care este calendarul pentru lansarea sub-măsurilor de finanțare pentru anul 2018:


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Prețul petrolului – cel mai înalt nivel din ultimele 13 luni. Efectele nu vor întârzia să apară! George Cățean, MADR: ”Regretele mele sincere celor care s-ar putea simți cumva lezați” Instalarea tinerilor fermieri 2021. Sprijin majorat la 70.000 de euro pe fermă în acest an!

  Ultimele știri

  Cum îi asigura Adrian Oros pe fermieri că vor primi despăgubirile de secetă! – VIDEO Bugetul MADR – adoptat în Comisii: 1,2 miliarde de lei pentru subvenții și ajutoare de minimis! Sumele pentru plata motorinei nu apar în Bugetul pe 2021? Adrian Oros spune că banii se vor achita!