Fonduri europeneŞtiri agricole

Anunț pentru TINERII FERMIERI ȘI FERMELE MICI care vor FONDURI EUROPENE!

Anunț despre fondurile europene pentru tinerii fermieri și fermele mici din România! Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat versiunile finale ale Ghidurilor solicitantului pentru finanțarea investițiilor agricole din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020), respectiv pentru instalarea tinerilor fermieri (submăsura 6.1) și pentru dezvoltarea fermelor mici (submăsura 6.3).

Ghidurile publicate pe pagina oficială de internet a Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, www.afir.info, la secțiunea Investiții PNDR, sunt valabile pentru sesiunea de primire a cererilor de finanțare din acest an.

Versiunile finale ale ghidurilor solicitantului pentru tinerii fermieri și pentru fermele mici, sunt disponibile de azi pe site-ul AFIR în vederea pregătirii documentației necesare solicitanților. Sesiunile de depunere a proiectelor vor fi lansate în cel mai scurt timp, conform calendarului stabilit în urma consultării Comitetului de Monitorizare pentru PNDR. Elaborarea acestor ghiduri a fost o etapă foarte importantă și a necesitat o atenție sporită pentru că acestea reprezintă cadrul pentru întocmirea proiectelor care vor beneficia de fonduri europene”, a menționat Directorul general al AFIR, Adrian Chesnoiu.

Sesiunea de primire a proiectelor, în curând

Conform Regulamentului de organizare și funcționare a procesului de selecție și a procesului de verificare a contestațiilor pentru proiectele aferente măsurilor din cadrul PNDR 2020, sesiunea de primire a proiectelor se deschide după cel puțin şapte (7) zile de la data publicării versiunilor finale ale Ghidurilor solicitantului pe pagina de internet a AFIR.

Tinerii fermieri, cel mult 50.000 de euro

Finanțarea aferentă sM 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” este 100% nerambursabilă și este în valoare de maxim 50.000 euro. Se acordă sub formă de primă în două tranșe, astfel: 75% din cuantumul sprijinului la primirea deciziei de finanțare și 25% din cuantumul sprijinului în maximum trei ani de la primirea deciziei de finanțare.

Fermele mici, sprijin de 15.000 de euro

Pentru sM 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”, sprijinul financiar este 100% nerambursabil, în valoare de 15.000 euro și se acordă în două tranșe: 75% din cuantumul sprijinului la primirea deciziei de finanțare și 25% din cuantumul sprijinului.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


3 comentarii

  1. corect,incerc sa imi ridic 5 sere cu finantare ue,si pana acum doar piedici…..am renuntat si incerc sa fac pe finantare proprie,ceea ce imi va lungi timpul de constructie

  2. Un nou ajutor social acordat celor care nu fac agricultura reala.
    Peste 5 ani poate 10% dintre beneficiari vor mai face agricultura restul vor fi in faliment sau vor cheltuii banii pe masini,case si excursii.
    Si uite asa se cheltuiesc banii europeni ,iar cei care au cu adevarat nevoie sunt blocati sa absoarba acesti bani. De ce?
    Findca adevaratii beneficiari sunt copii si rudele celor de la putere.

Scrie un comentariu