Creșterea animalelorŞtiri agricole

O FERMĂ URIAȘĂ pune lacătul pe ușă: ”VOM CONCEDIA TOȚI ANGAJAȚII!”

Nicolae Ciuleac administrează Carniprod Tulcea (foto: Ziarul Financiar)

Fermierii capitulează în fața Pestei Porcine Africane. În mod oficial, avem primul mare business din agricultură care anunță că se va închide din cauza PPA. Este vorba despre producătorul Tulcean Carniprod adminstrat de Nicolae Ciuleac.

Conform Ziarul Financiar, producătorul de mezeluri Carniprod Tulcea, un business de 18 milioane de euro, va renunţa la activitatea de creştere a porcinelor, după ce pesta porcină africană i-a decimat 45.000 de porci.

Carniprod deţine o unitate de procesarea a cărnii în Tulcea, propriul complex de creştere a porcilor care livra 300 de porci pe zi spre sacrificare, dar şi o reţea de magazine.

Am ajuns la 29.000 de porci ucişi dintr-un total de 45.000 de porci ce urmează să fie ucişi şi incineraţi. Trebuie să distrugem şi 500-600 de tone de carne de porc din depozite. Suntem într-o zonă critică aici în apropiere de Delta Dunării. Pe viitor vom achiziţiona carne de porc de la alţi producători“, a spus Nicolae Ciuleac.

Toţi cei 150 de angajaţi ai complexului de creşterea por­cinelor vor rămâne fără serviciu, potrivit reprezen­tanţilor companei.

Le mai dau luna asta salariu şi apoi Dumnezeu cu mila. Rămânem cu sectorul comercial, terenurile agricole, dar porcii să-i crească alţii“, a spus Nicolae Ciuleac.

În 2017, Carniprod a ajuns la afaceri de aproape 81 milioane de lei (circa 18 milioane de euro), înregistrând un profit net de 5,9 milioane de lei (1,3 milioane de euro), rezultate obţinute cu ajutorul a 500 de salariaţi, potrivit datelor publice.

Virusul pestei porcine africane a fost depistat până acum în şase judeţe din România: Ialomiţa, Bihor, Constanţa, Brăila, Tulcea şi Satu Mare, potrivit Auto­rităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Sigu­ranţa Alimentelor.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


3 comentarii

  1. da, vin porcii mistreti in curtile oamenilor sa dea boala porcilor domestici, mai sa fie, ete vin in curte si intreaba nu cumva aveti vreun porc sa-i dau pesta?, Hai fiti mai seriosi, ca nici poporul asta nu e prost, la mine in curte daca ati intra cu asa ceva v-as da si o bataie.

  2. Este un dezastru, crescatorii de porci si procesatorii de carne de porc in faliment, asta este UE, blocheaza comertul tarilor membre, s-au facut investitii in Abatoare , fabrici de procesare carne pentru a le ridica la standarde UE, iar acum sunt nevoiti sa inchida , cred ca este la fel cu gripa aviara, distrugere economica si au inceput cu Romania, pentru ca se poate., imi pare rau

Scrie un comentariu