Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2018

PROBLEME LA APIA: Ce au pățit FUNCȚIONARII CARE VERIFICĂ FERMELE!

Primele probleme la controalele din ferme. Inspectorii Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) au început verificările în exploatațiile agricole, însă ploile din ultima perioadă au creat o serie de piedici pentru angajații agenției de plăți.

În județul Caraș-Severin, controalele pe teren au început în 10 iulie, iar până în data de 30 s-a reuşit verificarea a 134 de fermieri, din 1.185 de persoane selectate pentru verificări. În acelaşi timp, au fost verificate 1.753 de parcele, dintr-un total de 23.670. Directorul APIA Caraş-Severin, Dumitru Stepanescu, spune că cifrele ar fi fost altele, dacă luna aceasta ar fi plouat mai puţin.

Pe noi ne-a tras înapoi foarte mult timpul. Din cauza precipitaţiilor s-a intrat foarte greu, au fost zile când nu s-a putut intra deloc în teren din cauza nămolului. Cu 8 – 9 zile în urmă, ne-au rămas două maşini împotmolite la Cornereva, pe care le-am coborât cu platforma! Uneori, ne mai ajută primarii, ne mai dau câte un tractor, acolo unde nu se poate ajunge cu maşina“, a declarat şeful APIA Caraş-Severin, citat de Caraș Online.

Pentru a se respecta graficul, la APIA se lucrează chiar şi în weekend. Şase zile din şapte, şi, uneori, chiar şi duminica.

Vremea nu ne-a permis să ne desfăşurăm aşa cum trebuia, iar pentru a recupera timpul pierdut, lucrăm acum şi sâmbăta şi duminica, la nevoie. Şi concediile au fost un impediment, căci am avut mulţi colegi plecaţi în vacanţă, pe unii dintre ei i-am rechemat, dar acum suntem cu 20 de oameni, grupaţi în 10 echipe“, a mai spus șeful APIA din teritoriu.

Controalele se vor încheia la 1 octombrie, iar până la jumătatea aceleiaşi luni se pregătesc dosarele pentru avansul din plata acordată fermierilor care au depus cereri pentru anul de cerere 2018.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu